Kadınlığımı Feridun keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Kadınlığımı Feridun keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2001 02:05

Yeğenini kaçırtan transseksüel dayı Yasin Kalay, üniversitede Feridun adlı arkadaşının övgüleri sonrası eşcinsel olmuş. Yasin Kalay cinsiyet değiştirmek için gereken parayı da ‘‘Beynimde ur var, ameliyat olacağım’’ diye yakınlarını kandırarak toplamış.

TRANSSEKSÜEL dayı Yasin Kalay'ın, yakınlarından topladığı 13 milyar lirayla cinsiyet değiştirdiği ortaya çıktı. Hollanda'da dünyaya gelen Yasin Kalay, 25 yaşında Türkiye'ye dönünce teyzesinin tesettürlü kızı Gülten'le evlendirildi. Evlendikten sonra Bilkent Üniversitesi'nde İngilizce, Gazi Üniversitesi'nde de Arapça eğitimi gören Yasin Kalay, okulda tanıştığı Feridun adlı arkadaşının, ‘‘Tıpkı kadın gibisin. Çok güzelsin’’ övgüleri üzerine eşcinsel oldu. Okul bitince eşi ve oğlu Necmettin'i alıp İstanbul'a gelen Yasin Kalay, iki yıl önce, ‘‘Beynimde tümör var. Ameliyat olmazsam kısa süre sonra öleceğim’’ diyerek, yakınlarından 13 milyar lira topladı, sonra da evi terk etti. İkinci çocuğuna hamile olan eşi Gülten Kalay ise bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ailesiyle uzun süre görüşmeyen Yasin Kalay, bir süre önce ablası Ayşe Kalay'ı telefonla arayıp, ‘‘Beni merak etmeyin. Ankara'da öğretmenlik yapıyorum’’ dedi.

Karısı reddetti

Bir hafta önce, yeni kimliğiyle, ablasının Kartal'daki evine gelen Yasin Kalay ‘‘Ankara'da öğretmenlik değil, barlarda şarkıcılık yaptım. Artık beni böyle kabul edin’’ dedi. Çocuklarını çok özlediğini ve kadın haliyle eşiyle birlikte yaşamak istediğini söyleyen Yasin Kalay'ın bu isteği, eşi Gülten Kalay tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Yasin Kalay, ablasının 1.5 yaşındaki kızı M.'yi arkadaşlarına kaçırttı. Yeğenini, çocuk özlemini gidermek için kaçırttığını itiraf eden transseksüel dayı ifadesinde şunları söyledi:

‘‘Eşim çocuklarımı göstermiyordu. Gaziantep'e gidip, oradan çocuk satın almak istedim ama parada anlaşamadık. Sonra ablamın çocuğu aklıma geldi. Onu Hollanda'ya götürecektim. Ablamdan, 10 milyara M.'yi bana vermesini istedim, kabul etmedi. Bunun üzerine Aydın Özdemir, Murat Bayar ve Bülent Urgun'la anlaştım. Herkes uyuyunca, kapıyı açtım, çocuğu alıp gitmelerini sağladım.’’ Savcılık sorgusu sonrası Beyoğlu Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Yasin Kalay, Bülent Urgun, Murat Bayar ve Aydın Özdemir tutuklandı. Sanıklar, Bayrampaşa Cezaevi'ne kondu.

Boşanacağım

Yasin Kalay'ın eşi Gülten Kalay, oğlu Necmettin ve kızı Yasemin'le Üsküdar'daki evine kapandı. Gülten Kalay, boşanma davası açacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!