Kadınlardan ‘‘pantolon’’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan ‘‘pantolon’’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 01:54

KESK'in 15 Eylül'de başlattığı ‘‘Ayrımcılığa karşı kadınlar için eşitlik hemen şimdi’’ kampanyası çerçevesinde kamu çalışanı kadınlar, 7 Aralık Cuma günü işyerlerinde pantolon giyecekler.

Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Elif Akgül, ‘‘kamu çalışanı kadınların işyerlerinde pantolon giymesinin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle 7 Aralık Cuma günü işyerlerinde pantolon giyeceklerini’’ bildirdi. Akgül, ‘‘İşyerlerinde pantolon giyme yasağı, kadını ikincil cins gören ve bu nedenle çirkin kıyafetler içine hapseden gerici zihniyetin ürünüdür’’ dedi.

Hitler Almanyası'nda da kadınların makyaj yapmasının ve pantolon giymesinin yasakladığını hatırlatan Akgül, baskıcı rejimlerin kadınları ikinci sınıf gören zihniyetlerinden kalma tabuların yıkılmasının önemini vurguladı.

Akgül, KESK‘in düzenlediği ‘kampanyası için imza topladıklarına da değindi. İmza kampanyasının, 11 Ocak 2002’de sona ereceğini ve imzaları TBMM Başkanlığı‘na sunacaklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!