Kadınlardan, ikizlerin intiharına tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan, ikizlerin intiharına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 18:02

DİYARBAKIR'da kadın örgütleri, Çınar İlçesi’nde toplanarak, ikiz kardeşler Hediye ve Kadriye Demirel’in intihar etmesini protesto etti.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, “Kadınlar namus adına ya öldürülüyor, ya da intihara zorlanıyor” denildi.

Çınar Kadın Meclisi, Diyarbakır Selis, Epidem, Diyarbakır Kent Kadın Meclisi ve Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz’in de destek verdiği kadın örgütleri, Çınar İlçesi’nde toplandı. Kadınlar BDP ilçe binası önünden ilçe merkezine kadar yürüyerek, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ile intiharları kınadı. Yürüyüş sırasında Türkçe ve Kürtçe ‘Kadın katliamına son’, ‘Kadına uzanan eller kırılsın’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Kadın özgür yaşamdır" sloganları atıldı.

Çınar’ın İncirtepe Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve geçen hafta Diyarbakır kent merkezinde, ağabeylerinin oturduğu apartmanda, 7'nci kattan atlayarak intihar eden ikizler Hediye ve Kadriye Demirel'in, zorla dayılarının oğluyla evlendirilmek istendiği için ölümü seçtiğini ileri süren kadın örgütü temsilcileri, “İkizlerin annesi, kız kardeşleri ve dayılarının bir kızı, 1997 yılında Göksü Baraj Göleti’nde yün yıkamak isterken boğuldukları ve babalarının daha sonra yeniden evlendiği söyleniyor. İkizlerin intiharına sebep olan ve onların şahsın da kadına yönelik baskı ve şiddeti protesto ediyoruz” dedi.

Bölgede yaşayan kadın ve erkeklere duyarlılık çağrısı yapan kadınlar, hükümete de sorunun çözümü konusunda talepte bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!