Kadınlardan, bağımsız kadın adaya destek

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan, bağımsız kadın adaya destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 12:42

Batman'da, Bağlar ve Hilal mahallelerinden yaklaşık 2 bin kişi DTP'nin desteklediği bağımsız adayları destekleme kararı aldı.

Haberin Devamı

Bağlar Mahallesi'nde toplananlar, bağımsız adayların seçim bürosunun bulunduğu Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Yürüyenlerin büyük bölümünü oluşturan kadınlar bağımsız tek kadın aday olan Ayla Akat Ata'yı destekleyeceklerini söyledi.

Hilal ve Bağlar Mahallesi'nde oturan ve büyük bölümü kadın yaklaşık 2 bin kişi, yürüyerek DTP'nin desteklediği bağımsız adayların seçim bürosuna gitti. Sanat Sokağı'ndaki bağımsız aday Ayla Akat Ata'nın bürosuna gelen kadınlar, seçimde kendisini destekleyeceklerini açıkladı. Akat Ata, genç kızlarla sohbet etti. Ata, şunları söyledi:

“Daha önce bir araya geldiğimizde zor bir yola çıktığımızı demiştik. 22 Temmuz sabahına kadar birlikte çalışacağız. Lokalimize kadar gelerek bizi destekleyenlere halkımıza, emekçi kadınlarımıza teşekür ediyoruz. Bizler yaşamımızda küçük şeylerden zevk almasını bildik. Büyük acılarımızı bu halkın karşısında görmezden geldik. Ya da acımızı içimize gömmeyi bildik. Bizler her ne kadar bunlarla yaşadıysak da bizim önümüzde bir seçim süreci var. Bu seçime iyi hazırlanacağız. Sizlerin sesiniz olacağız, gören gözünüz olacağız. Sizin duyan kulağınız olacağız. Bu halk bize bir ayrıcalık yapıyor, bizde sizin özgürlük mücadeleniz için var olacağız.”

Haberin Devamı

Bu arada konuşan bağımsız Milletvekili Adayı Ayla Akat Ata'nın konuşması sık sık zılgıt ile kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!