Kadınlardan AK Parti önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan AK Parti önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 16:01

SOSYALİST Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup kadın, dekolte giyinen kadınların taciz ve tecavüze davetiye çıkarttığı yolundaki açıklamasıyla tepki toplayan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’i protesto etti.

Haberin Devamı

Kadınlar, "Sorun testosteron değil, sorun erkek egemen düzeniniz" yazılı pankart açıp, "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganı atıp, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Polis barikatını aşamayan kadınlar, çelengi polisin önüne bıraktı.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in, "Dekolte giyene tecavüz sürpriz olmaz" sözlerine kadınların tepkisi sürüyor. SDP İl Başkanı Semra Uzunok, beraberindeki 16 kadınla birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne siyah çelenk koymak istedi. Ancak binanın çevresinde önlem alan onlarca polisi gören SDP’li kadınlar, barikatın önünde basın açıklaması yaptı. "Sorun testosteron değil, sorun erkek egemen düzeniniz", "Beyaz giyme söz olur", "Siyah giyme toz olur", "Dekolte giyme tecavüz olur", "Suskun değil öfkeliyiz" yazılı pankartlar açan kadınlar, "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına özgürlük", "Kadınlar artık susmayacaklar", "Kadınlara değil erkeklere barikat", "Erkek devlet şiddetine son", "Erkek vuruyor, devlet koruyor" ve "Tecavüzcü devlet hesap verecek" sloganları attı. İl Başkanı Uzunok, yaptığı basın açıklamasında, "Erkek egemen anlayışın sonuçlarından olan taciz ve tecavüzlerden rahatsızsanız iktidarınızdan da rahatsız olun ve testosteron tedavisine önce kendinizden başlayın. Yani önce iktidarınızı hadım edin. Çünkü biz kadınlar erkek egemen politikalarınızın ve politikacılarınızın iktidarını kesmek için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Polis, sadece iki kadının barikatı aşıp parti binası önüne siyah çelenk bırakmasına izin verince kadınlar buna tepki gösterdi. Çelengi ve pankartları çevik kuvvet polisi ve araçlarının beklediği barikat önüne koyarak, alkış ve sloganlarla bu durumu protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!