Kadınlara polis copuna jet soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara polis copuna jet soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 08:51

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beyazıt ve Saraçhane’de düzenlenen mitinge polisin coplu müdahalesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Polis başmüfettişleri Ali Can Özgen ile Ahmet Köse, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde inceleme yaptı.

MEDYADAN YARDIM

Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aydın Türkeli ve Güvenlik Şube Müdürü İlyas Burunak’tan gösteri sırasında yaşananlarla ilgili bilgi alan müfettişler daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne gitti. Emniyet Müdürlüğü de, müfettişlerin talebi üzerine miting sırasında yaşanan olaylarla ilgili görüntüleri gazete ve TV kanallarının haber merkezlerinden istedi.

VALİ: PROVOKASYON

Bu arada İstanbul Valisi Muammer Güler, polisin güç kullanımına ilişkin idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olaylarda provokasyon olduğunu savunan Güler, ‘Eğer orantısız güç kullanımı varsa, onunla ilgili kanunun gereği yapılacaktır’ diye konuştu.

Bu görüntüler katkı sağlamaz

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, polisin müdahalesini dün TÜSİAD’la buluşmasında da gündeme getirdi. Rehn, ‘Coplanma görüntüleri Avrupa’da gösterilince Türkiye’yle ilgili algılamalara katkıda bulunmuyor. Avrupa’dan bana pek çok tepki telefonu geldi’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!