Kadınlar bu proje ile meslek sahibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar bu proje ile meslek sahibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 15:49

Adana Kız Teknik Eğitim Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nca desteklenen proje kapsamında kadınlara ve genç kızlara hazır giyim model makinecilik alanında eğitim verilecek.

Çukurova Kalkınma Ajansı 2011 yılı göçle gelen nüfusun sosyal ve iktisadi uyumunun sağlanması mali destek programı kapsamında desteklenen “Hazır giyim model makinecilik alanında ulusal yeterlilikte meslek edindirme projesi” kapsamında eğitimlere başlandı.

Enstitü Müdürü İkbal Kalın, düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, kentte göç geçmişine sahip 15 kadın ve 15 genç kızdan oluşan 30 kursiyere hazır giyim ve makinecilik alanında, kentlilik kültürü ve birlike yaşama becerisi geliştirme konularında 3 ay eğitim verileceğini söyledi.

Kalın, eğitim sonrasında başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini belirterek, “Böylece proje paydaşları olan Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve MEKSA Vakfı'nın desteği ile istihdam edilip aile ekonomisine katkıda bulunacaklar” dedi.
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak ise Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2011 yılı mali destek programı kapsamında desteklenen projede 30 kursiyerin mesleki becerilerini geliştirip çalışma hayatına atılacaklarını söyledi.

Şarbak, proje sonunda ildeki göçle gelen insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığını belirterek, “Bu tür mali desteklerimiz bu yıl da açılacak. Kursta eğitime katılanlara başarılar diliyorum. Projenin en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Amacımız bu projelerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak. Sürdürülebilirlik çok önemli önümüzdeki yıllarda da bu kursların devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen de, bakanlık olarak adı eğitim olan her yerde var olduklarını bildirerek, kentte 42'ye yakın mesleki eğitim merkezleri ve meslek liselerinde ciddi projelerin uygulandığını kaydetti.

Daha sonra Kalın, Şarbak, ve Gelen kursun açılışını yaptı.

Proje kapsamında kursiyerlere hazır giyim model makinecilik standartları alanında mesleki eğitimler düzenlenerek, defile organizasyonları gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!