Kadına bile gitmiş

Güncelleme Tarihi:

Kadına bile gitmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar'ı öldüren tetikçi Ahmet Yergüder otelden firar ederken, onu İstanbul'a getiren astsubayın sevgilisiyle birlikte olduğu ortaya çıktı. Yergüder'in bir yemek ve otelde birkaç saat için astsubayı kandırdığı anlaşıldı.

Astsubay yatakta tetikçi firarda

SABANCI suikastının sanığı Mustafa Duyar'ı öldüren Ahmet Yergüder'in firar ederken, kendisini İstanbul'a getiren Astsubay Yalçın Ünal'ın, otelde bir kadınla alem yaptığı ortaya çıktı.

Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in adamı Ahmet Yergüder, Afyon Cezaevi'nde 1 yıl önce Özdemir Sabancı'nın katil zanlılarından DHKP-C'li Mustafa Duyar'ın öldürülmesi, dolandırıcı Selçuk Parsadan'ın da yaralanması olaylarında tetik çekmiş, Trabzon Cezaevi'ne nakledilmişti. Yergüder'i, Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yalçın Ünal komutansındaki2 er ve sivil şoför götürdü. Yergüder Pazartesi günü cezaevi aracıyla Trabzon'dan yola çıktı.

VER ELİNİ KARAGÜMRÜK Astsubay Ünal, kendisine yapılan ‘kaçabilir’ uyarılarına rağmen, Ahmet Yergüder'in içinde bulunduğu cezaevi aracını Bayrampaşa Cezaevi yerine, Fatih Karagümrükspor Derneği Lokali'nin önüne çektirdi. Jandarma çavuş Yahya Yıldırım ve jandarma er Mehmet Dedeoğlu'na, ‘‘Akrabalarınızı ziyaret edin’’ dedi. Astsubay Ünal, kelepçelerini çözdüğü Yergüder ve şoför Mahmut Kahraman'la lokalden ayrıldı. Sivil kıyafetlerini giyen Ünal beraberindekilerle Esenler'de oturan sevgilisi Leyla Çakır'ın evine gitti. Çakır'ı evinden alıp, Vatan Caddesi'ndeki Akgün Otel'e geldiler.

106 NUMARALI ODA Astsubay, lüks otelin restoranında yedikleri yemekten sonra, şoförü ‘‘Siz buradan ayrılmayın’’ diye tembihledi. Sevgilisini alıp, Yergüder'in parasını ödediği, otelin 106 numaralı odasına çıktı. ‘‘Kuaförde tıraş olalım’’ diyen Yergüder de şoförle, yakındaki Çınar Kuaför'e gitti. Şoför tıraş olurken, Yergüder, ‘‘Tuvalete gidiyorum’’ diyerek ayrıldı. Astsubay Ünal, 1 saat sonra otelin lobisine indi ve şoförü cep telefonundan arayınca, firarı öğrendi.

BENİ KANDIRDI Astsubay Ünal, ifadesinde şunları söyledi: ‘‘Yolculuk boyunca bana yakın davranarak güvenimi sağladı. Beni kandırarak, cezaevi aracını Karagümrükspor Lokali önüne çektirdi. Kelepçesini çözdüm ve askerlere de izin verdim. Leyla Çakır isimli arkadaşıma 54 gram altın borcum vardı. Onu vermek için Esenler'deki evine gittim. Birlikte Akgün Otel'e gittik. Yemek yedik. Daha sonra onlara lobide beni beklemelerini söyleyerek, bayan arkadaşımla birlikte odaya çıktık. İlişkiye girmedik, sadece sohbet ettik.’’

Leyla Çakır ise ‘‘Astsubay Ünal'la odada birlikte olduk. Ayrılırken bana 100 dolar verdi’’ dedi.

Nuriş'ten kaçmayan tetikçiye övgü

JANDARMAYA yemek ısmarlama bahanesiyle firar eden Ahmet Yergüder'in Ergin Kardeşlerle tutuklu yargılandığı cinayet davasının duruşmasına, tutuklu sanık Nuri Ergin ve Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar'ı Afyon Cezaevi'nde öldüren 'Tetikçi' Sami Tokur katıldı. Sanık sandalyesine oturmadan Tokur'u alnından öpen Ergin, ertelenen duruşma çıkışı firari sanık Yergüder'i ‘‘Şerefsiz’’ olarak niteleyerek, ‘‘Şerefli askerlerin iyiniyetinden faydalanıp kaçmasaydı, şimdi bu mahkeme neticelenirdi’’ diye konuştu.

Hep aynı taktik

YERALTI dünyasının ünlü isimleri çeşitli nedenlerle düştükleri cezaevlerinden firar etmekte de ünlüler. Ama hiçbiri yasadışı örgüt üyeleri gibi aylarca, yıllarca uğraşıp tünel kazmıyor, ziyaret sırasında yerine başkasını bırakmıyor. Onlar daha kolay yolları seçiyor... Ya hastaneye giderken veya hastaneden kaçıyor ya da mahkemeye giderken, ‘‘Son bir yemek yiyelim’’ diye jandarmayı kandırıp toz oluyor.

Nuri Ergin ile kardeşi Vedat Ergin firar için 'yemek' bahanesini kullanmışlardı. Ergin Kardeşler, askerlerle yemek yiyip, ailelerini de taksiyle ziyarete giderken firar etmişlerdi.

YEMEĞE UYKU İLACI Uyuşturucu kaçakçılığının bir numaralı sanığı Nejat Daş da 1994'te aynı şekilde firar etti. Ziyarete gittiği kardeşine ait yazıhanede jandarmalarların yemeklerine uyku ilacı katarak uyutan Daş, sırra kadem bastı.

HASTALIK BAHANE Kabadayı Kürşat Yılmaz, 1994'te Çanakkale ve 1997'de Afyon Bolvadin Cezaevi, 1998'de de Burdur Cezaevi'nden hep hastalık bahanesiyle kaçtı.

PENCEREDEN Sapanca'da bir lokantada uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Enis Karaduman da iki sefer hastaneden firar etmişti. İlk olarak 1989'da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Karaduman, tuvaletin penceresinden kaçmıştı. Yakalandıktan kısa süre sonra da Bakırköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden biri kadın 4 adamı tarafından kaçırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!