Kadın yüzünden kalaşnikoflu cinayet

Güncelleme Tarihi:

Kadın yüzünden kalaşnikoflu cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 11:08

Konya'da 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği öne sürülen 1 kişi tutuklandı, bir kişi de yapılan operasyonla Afyonkarahisar'da yakalanarak, Konya'ya getirildi.

Merkez Meram İlçesi Larende Caddesi'nde 11 gün önce meydana gelen silahlı saldırı sonrası, olayı derinlemesine soruşturması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği elemanlarından özel ekip oluşturuldu.

Yapılan çalışma sonucunda, saldırıya karışan iki kişiden biri olduğu iddia edilen Mustafa B. (28), olaydan 4 gün sonra düzenlenen operasyonla Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde yakalandı.

Mustafa B, poliste alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Olayda kalaşnikof tüfeği kullandığı öne sürülen Metehan A. (37) ise 1 hafta süren sıkı takip sonucu Afyon'nun İhsaniye İlçesi'ne bağlı Gazlıgöl Beldesi'nde polisin yaptığı operasyon sonucu yakalandı. Üzerinden sahte kimlik çıkan zanlı, Afyonkarahisar'dan geniş güvenlik önlemleri altında Konya Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Yakalanan son zanlının ifadeleri doğrultusunda yapılan aramada, olayda kullanılan kalaşnikof tüfek merkez Meram İlçesi'nde bulunan bir derede gömülü bulundu.

BARDA ÇALIŞAN KADIN YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKMIŞ

Yetkililer, Metehan A. ve arkadaşı Mustafa B'nin çok iyi arkadaşları olan ve olay günü silahlı kavgada ölen Muammer Aksoy'un (35) işlettiği birahanede çalışan bir kadını alarak başka bir bara eğlenmeye gittiklerini, durumu öğrenen Aksoy'un ise bu olaya kızdığını belirttiler.

Aksoy'un, arkadaşları Yunus Y. (25), Naci A. (30) ve Yılmaz S. (24) ile Larende Caddesi'nde buldukları Metehan A. ve Mustafa B'yi çıkan tartışmanın ardından darp ettikleri öğrenildi.

Olayı gurur meselesi yapan Metehan A. ve Mustafa B, yarım saat sonra 42 B 7161 plakalı otomobille tekrar olay yerine gelerek yanlarında getirdikleri kalaşnikof tüfek ve ruhsatsız tabancayla ateş açarak Muammer Aksoy'u öldükleri ve yanında bulunan 3 kişiyi de yaraladıkları belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Merkez Meram ilçesi Larende Caddesi'nde 10 gün önce çıkan kavgada, kalaşnikof tüfek ve tabancayla yaralanan Muammer Aksoy, Yunus Y, Naci A. ve Yılmaz S. hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Aksoy, kaldırıldığı hastanede öldü. İki saldırgan olay yerine geldikleri otomobille, kaçmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!