Kadın ve BiliÅŸim Günü kutlu olsun!

Güncelleme Tarihi:

Kadın ve Bilişim Günü kutlu olsun
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2005 10:01

Intel ve KA.DER, bugün The Marmara Oteli'nde Devlet Bakanı Güldal Akşit'in katılımıyla gerçekleşecek olan 'Kadın ve Bilişim Günü' ile Türk Kadını'nı bilgi toplumunun aktif bir üyesi haline getirmeyi hedefliyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Intel, Türkiye'nin önde gelen kadın inisiyatiflerinden KA.DER ve Hürriyet Gazetesi yeni bir girişime imza atıyor.

Haberin Devamı

Türk Kadını'nın bilişim teknolojilerinin sunduğu heyecan verici imkanlarla tanışmalarını ve bilgi toplumunun aktif bir üyesi olmasını amaçlayan bu girişimin adı "Kadın ve Bilişim Günü."

Intel ve KA.DER bu giriÅŸim ile Türk Kadını'nı biliÅŸim teknolojileri ile tanıştırmayı, Türk Kadını'nın modern hayata katılımını artırmayı ve toplumsal alanda katma deÄŸer yaratmasını hedefliyor. GeleceÄŸin Türkiye'sinde bütün bireyler için vazgeçilmez bir gereklilik haline gelecek olan biliÅŸim teknolojilerini kadınların da kullanabilmesi için önemli bir adım olarak görülen Kadın ve BiliÅŸim Günü'nün, bu alanda bir gündem yaratması bekleniyor.   Â

Halka açık katılımı ile geniş bir kitleye erişmesi planlanan Kadın ve Bilişim Günü'nü; gerçekleştirdiği sosyal içerikli programlar ve renkli kişiliği ile tanınan gazeteci Ayşe Özgün sunacak. Devlet Bakanı Güldal Akşit'in de onur konuğu olarak katılacağı toplantıda; üniversite, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları gibi kesimlerden katılacak konuşmacılar, kadının bilişim dünyasındaki yerini ortaya koyan konularda deneyimlerini paylaşacak.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılan bir diğer önemli kuruluş olan Hürriyet Gazetesi adına bir konuşma yapacak olan Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürü Elvan Omay ise 2004 yılında kamuoyuna duyurduğu "Bugün Ailen İçin Bir Şey Yap" kampanyasının başarısından yola çıkarak, internet ve bilgi teknolojilerinin kadının hayatına sağladığı katkılardan bahsedecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!