Kadın tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Kadın tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay ‘Ölüm Üçgeni’nde öldürülen gencin katilleri yakalandı. Kurbanı, infaz yerine 2 kadının kandırarak götürdüğü ortaya çıktı.

İZMİT'in Yeniköy Beldesi'nde mafya usulü cinayete kurban giden 30 yaşındaki Zülküf Çalışkan'ın katil zanlısı ile olaya karışan 3 kişi yakalandı. Esrarengiz cinayetler nedeniyle adı ‘‘Ölüm Üçgeni’’ne çıkan Bolu, Yalova ve Kocaeli Bölgesi'ndeki olay sonrası, ip uçlarını değerlendiren polis, katil zanlısı oldukları belirlenen 30 yaşındaki Metin Ürey ve 36 yaşındaki Çetin Özbay ile Çalışkan'ı ilişki kurup tuzağa düşürülmesinde yem olarak kullanılan 28 yaşındaki Halime Oylum ve 30 yaşındaki Zeynep Demir'i İstanbul'da ele geçirildi. Metin Ürey'in üze-rinde bulunan tabancanın balislik incelemesinde cinayette kullanıldığı belirlendi.

Planı anlattılar

Çalışkan'ı, 5 yıl önce öldürülen yeraltı dünyasının ünlü ismi Ümit Ölmez'in katil zanlısı olarak aranan Abdülkasım Gençyılmaz ve Cesur Özbay'ın talimatı üzerine öldürdüklerini itiraf eden Metin Ürey, cinayeti şöyle anlattı: ‘‘Çalışkan, alkole ve kadınlara düşkündü. Plan yaptık ve ona Halime Oylum ile Zeynep Demir'i gönderdik. Kızlarla beraber geldiklerinde otomobilinin önünü kestik. Çalışkan'ı aşağıya indirdikten sonra, yanımda bulunan Cengiz Göğoğlu'yla birlikte ateş edip, kaçtık.’’ Polis, emri veren 34 yaşındaki Abdülkasım Gençyılmaz, 40 yaşındaki Cesur Özbay ile tetikçi Cengiz Göğoğlu ve 35 yaşındaki Ömer Köse'yi arıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!