Kadın mimarın cinayetinde şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

Kadın mimarın cinayetinde şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 11:13

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, gece evinin yakınında silahlı saldırıda öldürülen peyzaj mimarı 38 yaşındaki Hülya Yolcubal’ın katil şüphelisi olarak, bir süre aşk yaşadığı işadamı Cihan Oskay aranıyor.

Haberin Devamı


MAVİ Yol Girişimi aktivistlerinden, Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi 37 yaşındaki Hülya Yolcubal, gece Bodrum’daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Vücuduna 8 mermi isabet eden mimar Yolcubal’ın cinayet şüphelisi olarak, bir süre aşk yaşadığı öne sürülen işadamı spor yazarı- eleştirmen 57 yaşındaki Cihan Oskay aranıyor. Hülya Yolcubal’ın geçen ay, Cihan Oskay tarafından tehdit edildiğini öne sürüp Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Ortakent- Yahşi Beldesi’nde oturan arkadaşlarını dün ziyarete giden Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi bekar Hülya Yolcubal, saat 23.00 sıralarında, otomobiliyle evine döndü. Otoparkta aracından indiği sırada kurşun yağmuruna tutulan Yolcubal, kanlar içinde yere yığıldı. Yaklaşık 3 metre mesafeden ateşlenen 7.65 mm’lik tabancadan çıkan 9 mermiden 8'i vücuduna isabet eden Yolcubal, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Silah seslerini duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, inceleme başlattı. Cesedi morga kaldırılan Hülya Yolcubal’ın otomobili ve içindeki eşyaya el konulurken, çevrede 9 boş mermi kovanı toplandı, ayak, sigara ve kan izlerinden örnek alındı. Yalıkavak, Bitez ve Konacık’ta da Yolcubal’ın arkadaşları ile yakınlarından oluşan 8 kişinin ifadesine başvuruldu.

Şike iddialarıyla gündeme gelmişti

CİHAYET şüphelisi olarak aranan Cihan Oskay, 2 Ağustos 1985 tarihinde 12 yaşında olan oğlunu Bodrum'da jetski kazasında kaybetmiş ve ardından onun anısına ‘Kanlı Deniz’ adlı kitabı yazmıştı. Kumbahçe Mahallesi’ndeki bir sokağa Bodrum Belediyesi’nce oğlu Osman Burçak’ın adı verilen Cihan Oskay, Türkiye’nin gündemine de 2006 yılında bir televizyon programındaki şike iddialarıyla gelmişti.

Cihan Oskay, 2000- 2001 yılı futbol sezonunun şampiyon olan Fenerbahçe'nin son maçında Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şike ve teşvik primine aracılık ettiği iddialarını gündeme getirmişti. İddialar bomba etkisi yaratmıştı.

Cihan Oskay, çeşitli dönemlerde Tercüman ve Fotospor gazetelerinde spor, Akşam Gazetesi’ndeki Pencere ekinde de yemek zevki üzerine yazılar yazmış, İstanbul'da restoran işletmeciliği yapmıştı.



Ölümü şok etkisi yaratan Bodrum Karya Rotary Kulübü kurucularından ve Mavi Yol Girişimi aktivistlerinden Hülya Yolcubal’ın 8 ay önce işadamı spor yazarı- eleştirmen Cihan Oskay ile aşk yaşadığı öne sürüldü. Hülya Yolcubal’ın geçen ay Cihan Oskay tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirlendi. Bu gelişme üzerine harekete geçen polis, bir gün önce Bodrum’da görüldüğü saptanan Cihan Oskay’ın peşine düştü. Oskay’ın başta Bodrum ve beldeleri olmak üzere, her yerde Yolcubal’ın cinayet şüphelisi olarak arandığı bildirildi.

Hülya Yolcubal’ın mimar arkadaşlarından E.Y., “Hülya, Cihan Oskay ile 8- 9 ay önce kısa süren bir ilişki yaşadı. Ancak bu kişinin dengesiz hareketlerini görünce ayrılmak istedi. Oskay bunu kabullenmedi. Bu nedenle Hülya çareyi savcılığa ve polise gitmekte buldu. Başına bir gün bunların geleceğini bilemezdik” dedi.

Aranan Cihan Oskay’ın, Hülya Yolcubal’a atfen ‘Maskeli Vücutlar ve Tutsakları’ adlı bir roman yazdığı, bu romandaki düşünceleri ve yer verdiği fantazilerin Hülya Yolcubal’ı rahatsız ettiği de öne sürüldü.

ANNE BABASI YIKILDI

Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Hülya Yolcubal'a, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Annesi Necla ve babası Nejat Yolcubal da kızlarının cenazesini almak için geldikleri İzmir'de sinir krizleri geçirdi.

Anne Necla Yolcubal, “Yedi, sekiz aydır birisi kızımı rahatsız ediyordu. İlişki teklif etmiş, ancak kızım reddetmişti. Kızıma olan ilgisini göstermek için Bodrum'da elektrik direklerine yazılar yapıştırmış, duvarlara yazılar yazmış. Kızımın arkadaşları Hülya görüp üzülmesin diye bu yazıları söküp, siliyordu. Kızımın son zamanlarda psikolojisi iyice bozulmuştu. Yemek dahi yiyemiyordu. Katili bulunsun. Çocuğumun o kadar bir güzel yüzü olmuş ki, kahpe kurşunu atan utansın” dedi.

Baba Nejat Yolcubal da “Gül yüzlü yavruma yakışmamış” diye gözyaşı döktü. Hülya Yolcubal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ne götürüldü.

AVUKATI ANLATTI

Öldürülen Hülya Yolcubal'ın avukatı Muğla Barosu'na kayıtlı Rıza Bengi cenaze işlemleri için geldiği İzmir'de olayla ilgili açıklamalar yaptı.
Soruşturmanın sürdüğünü belirten Rıza Bengi, şunları söyledi:

“Hülya hanımla Cihan Oskay bir işle ilgili geçen yıl tanışıp ve bir süre birlikte iş yapmışlardı. Kısa bir süre de duygusal bir ilişki yaşamışlardı. Daha sonra bu kişinin Hülya hanıma yönelik birçok tehdit ve baskısı oluştu. Hülya hanım iş ve sosyal çevresi güçlü bir insandı. Bu kişinin 8-9 ay önce başladığı tehditlerden vazgeçmesini bekliyordu. O yüzden de çevresinde çok da dillendirmiyordu. Ancak son zamanlarda tehditler artınca hayatından endişe ettiğini söyledi ve mayıs ayında Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduk. Ancak koruma talep etmemişti. Son zamanlarda tehditler artmıştı. Cep telefonuna mesajlar geçiyor ve kendisini adım adım izlediği yolunda bilgiler veriyordu. Bunun haricinde aranan şüpheli bir kitap yazmış ve sözde Hülya hanımı anlatmış. Bu kitapları Hülya hanımın iş çevresindeki insanlara gönderiyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!