Kadın militanı yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Kadın militanı yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

ADALET Bakanı Hikmet Sami Türk, dün sabah saatlerinde Çanakkale Cezaevi'ndeki isyan sona erdirilmeden önce yaptığı açıklamada, mahkûmların, ‘bir bayan arkadaşlarını yakarak öldürdüklerini’ belirtti ve ‘‘Bir çılgınlık yapmalarından korkuyoruz’’ dedi. Türk dün şu açıklamaları yaptı:

Operasyonda ölen tutuklu ve hükümlü sayısının 17'ye yükseldi. Çok ciddi bir direnişle karşı karşıyayız. Aslında bir saatte bitirilir ama güvenlik güçleri can kaybı olmaması için titiz davranıyor.

17 kişinin ölümü örgütünün kendi kendini imha etme planının sonucudur. Örgüt kendisini kanıtlamak, güçlü olduğunu göstermek istemektedir.

Herhangi bir çılgınlık yapmalarından endişe edilmektedir. Bizi böyle düşünmeye sevk eden neden, bir bayan arkadaşlarını yakarak öldürmeleridir. Bu da ne kadar acımasız terör örgütleriyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Gençlerimiz, onların eline düşmüştür. Devlet şimdi gençlerimizi kurtarmak istemektedir. Bütün tutuklu ve hükümlü yakınlarının ya da insan hakları adına hareket ettiklerini düşünen insanların bu müdahaleye destek vermesi gerekir.

Sincan'a 259, Edirne'ye 146 ve Kocaeli'ye 19 olmak üzere F tipi cezaevlerine nakledilenlerin sayısı 524'e yükseldi. Bayramdan önce F tipi cezaevlerinde kapalı görüş yapabilecekler.

2 kadın mahkûm kendini yaktı

UŞAK E Tipi Cezaevi'nde, DHKP-C'li 2 kadın mahkûm kendini yaktı. Hastanede tıbbi müdahaleyi reddedip yeniden cezaevine gönderilen kadın mahkûmlardan bazılarının durumu dün kötüleşti. Jandarma kadınları hastaneye götürmek için koğuşa girmek isteyince ortalık karıştı. Ölüm orucundaki DHKP-C'li Berrin Bıçkılar ile açlık grevindeki Yasemin Camcı, kolonyayla saçlarını tutuşturdu. Vücutlarının büyük bölümü yanan kadınlar, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Vücutlarında yüzde 85 oranında yanık olduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!