Kadın Marko Paşa

Güncelleme Tarihi:

Kadın Marko Paşa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnternet sitesinde kendini dul kadın olarak tanıtan ve erkek arkadaş arayan Antalyalı gazeteci, gönderilen seks mesajlarını yayınlayınca ortalık karıştı.

ANTALYA'daki bir yerel gazetede 'Marko Paşa' adıyla köşe yazan Ahmet Dökdök, İnternet'te kendisini dul bir kadın olarak tanıtan site açıp gelen mesajları gazetede yayınlayınca kıyamet koptu. Yüzlerce e-mail alan Paşa, bu kişilerin isim ve telefon numaralarını tek tek yazdı.

CEMİYETİN TEPKİSİ

Ahmet Dökdök'ün yazdıklarını okuyanlar, ‘‘Rezil olduk. Bunu çevremize nasıl anlatacağız’’ diyerek tepki gösterirken, bu durum etik tartışmasını da gündeme getirdi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya, ‘‘Bu yayını, etik olarak doğru bulmak imkansız’’ dedi.

BİLİŞİM SUÇLARI

Antalya Baro Başkanı Av. Cengizhan Gököz ise olaya hukuki açıdan baktı. Gököz, ‘‘İnternet kullanımını haber yapmayı amaçlamış olabilir fakat hileli yoldan edindiği bilgileri yayınlayarak kişinin haklarına tecavüz ediyor. Hukuki açıdan sakıncalı. Bu bilişim suçlarına girer’’ yorumunu yaptı.

Köşe yazarı Ahmet Dökdök bundan bir süre önce de kendisine ihbarda bulunan haber kaynağını açık bir dille tarif etmişti. Yazısında haber kaynağının ismini vermeyeceğini söyleyen Paşa, ihbarcının, ‘‘Bir başhekim yardımıcısı olarak önüme gelen evrakları imzalıyorum’’ sözlerine yer vermişti.

4 günde 120 mesaj

Bunu yapmaktaki amacım, çağın haberleşme aracı olan internet'in nasbıl kullanıldığını merak ettim. Böyle bir deneme yapmaya karar verdim. Sonuçta çoğunlukla insanların seks ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla, normal hayatta yapamayacakları, konuşamayacakları konuları bu yolla gidermek için İnternet seçtiklerini anladım. Önce yayınlayıp, yayınlamamayı düşündüm. Ama yazının gerçekçi olması için isim ve telefonları yayınladım. Şu ana kadar da beni arayan olmadı. 4 günde toplam 120 mesaj aldım.

arkadas.com.tr

SİTENİN ADI: www.arkadas.com.tr MESAJI: Antalyalı 32 yaşında dul bir kadınım. Arkadaşlık kurabileceğim erkekler arıyorum.

RUMUZU: Dul Kadın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!