Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters

Güncelleme Tarihi:

Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 00:55

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kadınların ihtiyacının eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmek olduğunu belirterek, “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. O fıtrata terstir. Çünkü fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkek ile aynı şartlara tabi tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi bu tür yükümlülükleri olmayan bir erkekle eşit konuma getiremezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi’nin açılışında şöyle konuştu:

FEMİNİSTLER ANNELİĞİ ANLAMIYOR

“Kadınların ihtiyacı olan şey nedir? Kadın kadına eşitlik doğru olandır. Erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Kadının adalet karşısındaki eşitliği aslolandır. Kadınları erkeklerin yaptığı gibi her işte çalıştıramazsınız. Komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı, küreği, çalışsın. Olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer. Anadolu’da geçmişte böyle yapılmadı mı? Sırtına yüklediler küfeleri, o gariban analarımız ne çileler çekti, kamburları çıktı, iki büklüm o tarlalarda neler çektiler. Böyle mi devam etsin bu iş? Erkek de kahvede pişpirik oynasın, zar atsın. Onun için eşitlikten ziyade eşdeğer kavramını, adalet kavramını bu meselede en önemli kriter olarak görmek zorundayız. Dinimiz kadına annelik makamı vermiş, bir makam daha vermiş: Cenneti ayaklarının altına sermiş. Babanın ayakları altına koymamış. Ben anacığımın ayağının altını öperdim. Anam nazlanırdı. Anacağım çekme ayağını derdim. Çünkü burada cennetin kokusu var. Bazen ağlardı. Anne başka bir şey. Makamların o ulaşılamazıdır, en yükseğidir. Bunu anlayanlar olur, anlamayanlar olur. Bunu feministlere anlatamazsınız. Çünkü onlar anneliği kabul etmiyor. Böyle bir dertleri yok. Anlayanlar bize yeter diyoruz, onlarla yola devam ederiz.

Haberin Devamı

DİNİMİZDE KADINA ŞİDDET YOK

Kadın cinayetleri oluyor değil mi? İnançlı bir insan, öyle sapıklardan değil, bir kadın cinayetine, kadına şiddete girebilir mi, giremez. Niye? Çünkü bir Müslüman olarak söylüyorum, biz barış dininin mensuplarıyız. Dinimizde kadına zulmü asla yapamazsın. Şiddet uygulayamazsın.”

ADİL YARGIÇLAR ARIYORUM

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğiyle düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yargı kararlarını sert bir şekilde eleştirerek, “Adil yargıçlar arıyorum. Cumhurbaşkanı ihaneti vataniye içinde olursa suçludur. Peki yargı ihaneti vataniye içinde olursa necidir?” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

FOKLARA ÜZÜLENLER

Dünyada özellikle çevre konusunda atılan adımlar ve ‘Demokraside çok ileriyiz’ diyen ülkelerde aynı hassasiyetin olmadığını görüyorsunuz. Belli ülkelerde en küçük bir demokrasi ya da insan hakları ihlalini çok büyük bir mesele haline getirenlerin başka ülkelerdeki demokrasi katliamlarına, darbe girişimlerine, insan katliamlarına gözlerini kapattıklarını görüyorsunuz. Fok balıklarının avlanmasını küresel bir mesele haline getirenlerin, Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de binlerce kadının, çocuğun katledilmesine en küçük bir tepki göstermediklerini görüyorsunuz. Tek hassasiyetleri var, petrol.

ADİL YARGIÇLAR ARIYORUM

Adalet bambaşka bir şeydir. Hukuk ve yasalar başkadır, eşitlik başkadır. Bazıları hukukla yasayı karıştırıyor. Hukuk başka bir şey, yasa başka bir şey. Ben hukuk arıyorum hukuk. Yasa benim için önemli değil. Hakkımı arıyorum. Adil yöneticiler arıyorum, adil yargıçlar arıyorum. Bunlar olduğu anda o ülkede huzuru bulursunuz, yoksa bulamazsınız. İstediğiniz kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı olun, eğer adil yargıçlar yoksa durumunuz felaket. Elbette eşitlik olacak. Elbette haklar, hukukla korunacak. Eğer yasa hukuka uygunsa değerlidir. Eğer yasa hukuka uygun değilse, hiçbir değeri yoktur. Eşitlik olsa bile yasa hukuka uygun değilse, adalet yoksa, sorunlara gerçek çözümler üretilemez, haklar gerçek manada sahibine teslim edilemez.

Haberin Devamı

İHANETİ VATANİYE İÇİNDEYSE

Başbakanlığım döneminde biz meşhur Tophane’deki Galataport’un ihalesini yaptık. Kazanan belli oldu. İhaleden sonra 2 yıl geçti. Şimdi yargı karar veriyor: Yürütmeyi durdurma. Böyle bir anlayış olabilir mi? İhale bitmiş, her şey bitmiş, siz 2 yıl sonra karar veriyorsunuz. Bu yatırımcı projelerini yapmış, her şeyini yapmış, milyonlarca dolar harcamış. Bu yatırımcı, bu ülkede, bu ülkenin yönetimlerine güvenip de bundan sonra yatırım yapabilir mi? Ben ülkemde bu yargıya nasıl güveneceğim? Cumhurbaşkanı ihaneti vataniye içinde olursa suçludur. Peki yargı ihaneti vataniye içinde olursa necidir?

VİCDANLA CÜZDAN ARASINDA

Güzel bir söz var. Bazıları rivayeten Konfüçyüs’e, bazıları Hz. Ömer’e ait olduğunu söylerler. Fakat söz güzel. ‘Yasalar ne kadar kötü olursa olsun eğer adil bir sultanın elindeyse oradan güzel neticeler çıkar. Yasalar ne kadar güzel olursa olsun eğer zalim bir sultanın elindeyse oradan zulüm doğar.’ Mesele bu. Burada aynen bunu görüyoruz. Bir zamanlar bir yargıç söylemişti. Vicdanıyla cüzdanı arasında demişti. Herhalde böyle bir şey var. Birileri cüzdanı bir yerde unutmuş, vicdan da olmayınca netice böyle oluyor. - Sefa ÖZKAYA/ İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!