Kadın chat odasında erkek sans oyununda

Güncelleme Tarihi:

Kadın chat odasında erkek sans oyununda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

İzmir’de Hakan G., eşinin sohbet odalarından çıkmadığı, evdeki kedinin tüyleri yemeğe bulaştığı için yemek dahi yiyemediğini söyleyerek boşanma davası açtı.

Haberin Devamı

Kadın da karşı dava açarak “Asıl o bilgisayarda şans oyunları oynuyor” dedi. Mahkeme “Kadın haklı” derken Yargıtay tarafları eşit kusurlu buldu.

İZMİR’de Hakan G. açtığı boşanma davasında, eşi Nilgün G.’ye gece geç saatlere kadar internette sohbet odalarına girdiği, kendisine sevgi gösterip zaman ayırmadığı, evdeki kediden dökülen kıllardan alerji olduğunu, yemekten birkaç kez kedi kılı çıktığı için eşinin elinden artık yemek yiyemediğini öne sürdü.

Hakan G., karısının “Kedi evden giderse ben de giderim” dediğini, psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve intihara teşebbüs ettiğini de iddia ederek, kusurlu hareketleri yüzünden evliliklerinin çekilmez hale geldiğini söyledi. Karşı dava açan Nilgün G. ise eşinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Annesinde yediriyor

Nilgün G., kocasının az para kazandığını, yemekleri alt katta oturan annesinde yemesi için kendisine baskı yaptığını, bağımsız bir yaşam sürdüremediklerini, evdeki bilgisayarda şans oyunları oynadığını anlattı. Nilgün G., kocasıyla yaşadığı sorunlar yüzünden bunalıma girerek intihara teşebbüs ettiğini de belirtti. Kocasının kendisini evden kovduğunu belirten Nilgün G., 10 bin lira manevi tazminat ile 200 lira tedbir nafakası talep etti.

‘Kadın haklı’ dedi ama...

İzmir 8’inci Aile Mahkemesi, 18 Haziran 2008’de, davacı Hakan G.’nin davasını reddederken, Nilgün G.’nin davasını kabul ederek boşanmalarına karar verdi. Temyizde, Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, 2 Kasım 2009’daki kararıyla tarafların karşılıklı olarak evlilik birliğine ilişkin görevleri yerine getirmedikleri ve eşit kusurlu oldukları sonucuna vardı. Karar gerekçesi yazıldıktan sonra yerel mahkemeye geri gönderilecek. Çift eşit kusurlu bulunursa birbirlerinden tazminat alamayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!