Kadıköy'de sigara yasağını protesto

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde sigara yasağını protesto
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 16:00

Kadıköy'de faaliyet gösteren bazı restoran, kafe, bar ve kahvehanelerin işletmecileri “olumsuz etkilendikleri” gerekçesiyle sigara yasağını genişleten düzenlemeyi kepenk kapatarak protesto etti.

Mühürdar Caddesi Güneşlibahçe sokakta toplanan işletmeciler, düzenleme aleyhine bir süre ıslık çalıp alkış tuttu.

İşletmeciler adına basın açıklaması yapan, Kadıköy Yeme-İçme ve Eğlence Yerleri İnisiyatifi üyesi Haşmet Camcı, kapalı mekanlarda tütün mamullerinin tüketilmesinin önlenmesine dair 4207 sayılı kanunun kapsamının 19 Temmuz'da genişletildiğini hatırlatarak, yasağın yeme-içme, kafe, bar ve eğlence yerlerinde istihdam edilen 2,5 milyon insanı ve ailelerini “olumsuz etkilediğini” savundu.

Camcı, “kriz ortamında ayakta durmaya çalışan 30 bin işletmenin bu sebeple kapanma tehlikesiyle yüz yüze kaldığını” ifade ederek, şöyle konuştu:
“Sigara insanın fiziksel sağlığına zararlıdır. Yasak ise insanın psikolojik sağlığını tehdit eder. Bizler ikisine de karşıyız. Yasak ya geri çekilsin ya da örnek alındığı söylenen Avrupa'daki birçok ülkede uygulandığı gibi havalandırma sistemi zorunlu kılınarak uygulansın veya sigara içilen veya içilmeyen bölümler oluşturularak hayata geçirilsin.”

Camcı, bu sebeple işletme sahiplerinin dükkanlarını bugün 14.00-17.00 saatleri arasında kapalı tutacaklarını söyledi.

Basın açıklaması sırasında bazı işletmeciler de ellerindeki kepçeleri tencerelere vurarak protesto gösterisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!