Kadıköy'de gergin tören

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde gergin tören
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 10:42

Kadıköy de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde çelenk gerginliği yaşandı. Kadıköy Kaymakamlığının organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği anons edilmeyince törende dernek üyeleri ve resmi makamlar arasında tartışma çıktı. Kriz Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün müdahalesiyle çözüldü.

Haberin Devamı

Kadıköy deki tören Sabah 09.00 da Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı Önü’nde başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, 2.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP milletvekilleri Akif Hamza Çebi ile Kadir Gökmen Öğüt’ün de katıldığı tören Anıta çelenk konulmasıyla başladı.

KADIKÖY'DEKİ TÖRENDE GERGİNLİK / FOTO GALERİ

Siyasi Parti temsilcilerinin koyduğu çelenklerden sonra sıra sivil toplum kuruluşları adına çelenk sunulmasına geldi. Ancak programı anons eden görevli, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk koymaya hazırlanırken, çelenk koyma programını bitirerek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacağını anons etti. Askeri Bando’nun saygı duruşu komutu vermesiyle saygı duruşuna geçildi. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları, duruma itiraz ederek, kürsüye yürüyüp, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde slogan atarak, çelenk koyma törenin sürmesini, saygı duruşu ve istiklal marşının daha sonra okunması istediler.

Diğer sivil toplum kuruluşu üyeleri de saygı duruşuna geçilmeden, kendi çelenklerinin konulmasını ve selamlama için anons edilmelerini isteyerek kürsüye toplandılar. Sloganların devam etmesi tartışmaların uzaması üzerine meydanda bir süre kargaşa yaşandı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,milletvekilleriyle olaya müdahale etti. Tartışmalar, Öztürk’ün araya girmesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona erdi. Çelenk konulma töreni sırasında en büyük alkışı ise Atatürkçü Düşünce Derneği aldı. Çelenk sunma töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Kadıköy deki kutlama töreni Kadıköy Şehremaneti Binası’nda yapılan Tebriklerin Kabülü töreni ile devam etti. Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve CHP milletvekilleri Kadir Öğüt ile Akif Hamza Çebi, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının tebriklerini kabul ettiler. Buradaki törene AKP Kadıköy İlçe Örgütü katılmadı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA GÜL YOK ÇİÇEK VAR

Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rahatsızlığı nedeniyle Zafer Bayramı törenlerine katılamazken, yerine 31 Ağustos'a kadar TBMM Cemil Çiçek vekalet edecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bugün yapılacak törenlere TBMM Başkanı Çiçek vekalet edecek.

Tören, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkan Vekili Adnan Keskin, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakulukçu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, bazı bakanlar kurulu üyeleri ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.  

Haberin Devamı

GÜL KATILAMADI

Törene kulağındaki rahatsızlık nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e vekalet eden TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Cemil Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

ANITKABİR'DEKİ TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!