Kadıköy Meydanı kimliğini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy Meydanı kimliğini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, yıllar içinde meydan özelliğini yitiren ve minibüs, otobüs durakları, vapur iskeleleriyle Haydarpaşa Garı'nın düğüm noktası haline gelen Kadıköy Meydanı için proje yarışması açtı.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, İstanbul'un zaman içinde hızlı nüfus artışı ve fiziksel büyüme nedeniyle fonksiyonel ve estetik bozulmalara uğradığı belirtilirken, Harem-Haydarpaşa Garı çevresi ve Kadıköy Meydanı'nın bu durumun en tipik örneklerinden biri olduğu belirtiliyor. Yarışmanın amacı, proje alanının yakın ve uzak çevre ile bütünleşmesini sağlamaya yönelik yeni mekansal düzenlemeleri kurmak.

Kartal'dan Üsküdar'a yeşil bant

Yarışma kapsamında ulaşım sistemi yeniden ele alıncak, proje alanının kaybolan tarihsel ve kültürel kimlik değerleri yeniden ön plana çıkarılacak. Bunun yanı sıra Kartal'dan Kadıköy'e kadar uzanan kalıcı sahil düzenlemelerinin Üsküdar'a bağlanarak bütünlük arz etmesi sağlanacak.

Projelendirilecek olan yarışma alanı A ve B olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. A bölümü Haydarpaşa Limanı'ndan başlayıp, Mühürdar dolgu alanında biterken, B bölümü Harem'den başlayıp Haydarpaşa Gümrüğü'nde son buluyor.

Birinciye 40 milyar lira ödül

Yarışma sonucunda 5 ödül ve 5 mansiyon verilecek. Birincilik ödülü 40 milyar lira. Ayrıca jüri tarafından satın almaya değer bulunan projeler için jüri kullanımında 20 milyar lira bulundurulacak.

Başvuruların 20 Aralık'ta başlayacağı yarışmanın süresi 120 gün. Yarışmacılar yarışmaya ilişkin soruları 15 Ocak pazartesi, saat 15:00'e kadar ele geçecek şekilde Yarışma Raportörlüğü kanalı ile jüriden sorabilecekler. Projelerin en geç 18 Nisan 2001 tarihinde teslim edilmesi gerekiyor.

Başvuru adresi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı Gençtürk Cadddesi, No: 27 34470 Laleli

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!