Kadıköy Maariflilerin 'Büyük Buluşması' gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy Maariflilerin Büyük Buluşması gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 15:21

Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği’nin (KALİD) düzenlediği geleneksel Talaş Böreği Günü, “Büyük Buluşma” adı altında Kadıköy Anadolu Lisesi’nde (KAL) gerçekleşti. Etkinlikte binlerce mezun, okula gönül veren yönetici ve eğitimciler buluştu.

Haberin Devamı

Talaş Böreği Günü’nde katılımcılar, sokak çalgıcılarının gösterileri, DJ performansları ve sürpriz birçok aktivite ile keyifli saatler geçirdi. Etkinlik kapsamında 25. yıl mezunu olan 1987 dönemi, Gümüş Yıl Sertifika Töreni’nde onurlandırıldı. Ayrıca geleneksel olarak yapılan çekilişte katılımcılar sürpriz ödüller kazandı. 50. mezuniyet yılında, ilk KAL mezunu olan 1962 dönemi de Talaş Böreği Günü’nde özel bir törenle ağırlandı.

Kristal Martı ödülleri sahiplerini buldu

Etkinlikte düzenlenen törende; 2011 yılında Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) özel ödülüne hak kazanan Özge Ersu, Kazakistan Büyükelçisi Lale Tek Ülker, yazar Müge İplikçi ve ünlü müzisyen Hasan Uçarsu Kristal Martı ödüllerini aldı.

Özge Ersu, turizm alanında imza attığı başarılar ve NTV Radyo’da hazırladığı Laterna programı ile 2011 yılında TUREB ödül alması sebebiyle Kristal Martı’ya layık görüldü.

Haberin Devamı

Moskova’da elçi ve müsteşar olarak görev yaptıktan sonra Kazakistan’a büyükelçi olarak atanan Lale Tek Ülker, okul mezunları arasındaki ilk kadın büyükelçi olarak en başarılı mezunların arasında yerini aldı. Köprü Kitaplar için yazdığı “Yalancı Şahit” kitabı ile 30.Tüyap Kitap Fuarı’nda “Yılın En İyi Gençlik Romanı” dalında Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Müge İplikçi edebiyat dünyasına olan katkılarından dolayı Kristal Martı ödülüne layık görüldü.

TRT Kültür Bakanlığı, Borusan Kuartet ve pek çok diğer kurum ve kuruluş için beste yapan ve müzik dehasıyla adını Çağdaş Türk Müziği sayfalarına yazdıran Hasan Uçarsu’ya da Türk müziğine olan katkılarından dolayı Kristal Martı ödülü verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!