Kadıköy Belediyesi'nde grev sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy Belediyesinde grev sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 11:10

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasına üye 407 Kadıköy Belediyesi işçisinin grevi, dün akşam geç saatlerde anlaşma sağlanmasıyla sona erdi. İşçiler, ilk yıl için yüzde 9 ücret zammı ve net 245 TL sosyal yardım alacak.

Haberin Devamı

19 Temmuz Pazartesi günü greve çıkan işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası ile Kadıköy Belediyesi arasında anlaşma sağlanarak, toplu iş sözleşmesi imzalandı. 1 Marttan geçerli olan sözleşmeye göre, işçilere ilk yıl için yüzde 9 ücret zammı ve net 245 TL sosyal yardım verilecek. İkinci yıl ücret zammı ise TÜFE artı 1 puan olarak belirlendi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yaptığı açıklamada, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, belediye bütçesi göz önüne alınarak bir anlaşma sağlandığını ifade etti.

Grev süresince Kadıköylülerin büyük bir anlayış ve duyarlılık gösterdiğini de dile getiren Öztürk, işçilerin de bir an evvel sözleşme imzalamak istediğini ve sağduyulu davrandığını kaydetti.

“Kadıköy Belediyesi işçisi, demokratik haklarını kullandı. Hukuka aykırı bir davranış göstermeden, grevin sonuçlanması demokratik bir erdem” diyen Öztürk, işçilerin bu sabah iş başı yaptıklarını da duyurdu.

Öztürk, Kadıköy Belediyesinde iş barışının bozulmayacağını, işçilerin kamu malına sahip çıkan bir anlayışta olduklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!