Kadıköy Belediyesi'nde anlaşma sağlandı...

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy Belediyesinde anlaşma sağlandı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

KADIKÖY Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre ücretlere ilk yıl için yüzde 25 oranında zam yapılacak. İkinci yılın zam oranı ise enflasyon oranına yüzde 5 eklenmesiyle belirlenecek. Sözleşmeyle Kadıköy Belediyesi’nde çalışan işçilerin ortalama net ücreti 380 milyon liraya yükseldi.

Kadıköy Evlendirme Dairesi’ndeki törende konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, özellikle sosyal demokrat belediyelerdeki sözleşmelerin, hem ücretler hem de sendikal haklar açısından olumlu sonuçlanmasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, 'IMF’nin dayattığı ekonomik reçeteler' nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini savunan Çelebi, grev ertelemelerinin bulunduğu böyle bir dönemde imzalanan toplu sözleşmelerin metal ve tekstil sektöründeki görüşmelere olumlu yansımasını beklediklerini ifade etti.

IMF reçetelerinin şimdiye kadar Türkiye’de 16 kez uygulandığını ve hiçbirinden başarılı sonuç alınmadığını savunan Çelebi, uygulanmaya çalışılan 17. reçeteye karşı sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir şekilde tepkilerini dile getirmelerinin şart olduğunu kaydetti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, sözleşmenin, sendikalı sayısının artırılması nedeniyle önemli olduğunu, ancak ücret olarak tatmin edici bir sonuç alınmadığını kabul etmek gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!