Kaddafi iyice paranoyaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi iyice paranoyaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 10:14

İngiliz istihbarat birimlerinin hazırladığı raporlar, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin bir NATO operasyonunda öldürülmekten çok korktuğuna, bu yüzden de hastanelerde saklandığına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Dün gece açıklama yapan diplomatik kaynaklar, Libya liderinin NATO’nun artan saldırılarından dolayı “paranoyak” olduğunu ve “kaçtığını” belirtti.

 

İngiltere ve Fransa Trablus’a düzenledikleri hava operasyonlarını bu hafta içinde hızlandırırken, günlerdir halkın önüne çıkmayan Kaddafi’nin hastane hastane dolaştığı ifade edildi. Diplomatlar gerçekten ölüm tehlikesi altında olmanın Kaddafi üzerinde “psikolojik bir etkisi” olduğunu ifade etti.

 

‘HASTANELERDE DOLAŞIYOR’

Telegraph’a konuşan bir kaynak, “Artık vidaları çevirmeye başlamamız gerektiği konusunda bir uzlaşma var, bu da büyük oranda sahada olan bitenle ilgili edindiğimiz istihbarattan kaynaklanıyor. Çok ilginçtir, Kaddafi’nin hastaneler arasında dolaştığını öğrendik çünkü hastaneleri bombalamayacağımızı biliyor” dedi.

Haberin Devamı

 

Libya’nın Avrupa Birliği Büyükelçisi Hadeyba Hadi ise ekibiyle birlikte taraf değiştirdiklerini duyurdu. Hadi, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının “Libya halkının demokrasi mücadelesinin hizmetine girmek istediğini” belirtti.

 

Öte yandan, Kaddafi üzerindeki askeri baskıyı artırmak adına son hamle İngiltere Başbakanı David Cameron’dan geldi. Cameron, Apache saldırı helikopterlerinin Libya’ya uçuşuna izin verdi.

 

KADDAFİ’NİN SARAYINDAN DUMANLAR YÜKSELDİ

El Cezire televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre NATO güçlerinin Trablus’a üst üste dördüncü gece düzenlediği hava saldırısı sonucu Kaddafi’nin sarayı Bab-ül Aziziye yakınlarında beş kez patlama sesi duyulurken, bölgeden dumanlar yükseldi.

 

NATO’nun bu son operasyonu, Kaddafi hükümetinin bazı Batılı ülkelere ateşkes teklif mektupları gönderdiği haberlerinin hemen akşamında yaşandı. İspanya böyle bir mektup aldığını doğrulamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!