Kaddafi, Fransa Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi, Fransa Dışişleri Bakanını kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 11:06

Libya lideri Muammer Kaddafi, bu ülkede idam cezasına çarptırılan 5 Bulgar hemşire ve bir Filistinli doktorun serbest bırakılması için devreye giren Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy'yi kabul etti.

Libya'nın başkenti Trablus'ta dün gece geç saatlerdeki görüşmede, Douste-Blazy, Kaddafi'ye Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın bir mektubunu iletti. Mektubun içeriği kamuoyuna açıklanmadı. Devlet Başkanlığı sarayının kütüphanesinde yapılan görüşme sırasında Libya lideri, Fransa'da banliyo semtlerinde meydana gelen şiddet olaylarına da değindi.

Douste-Blazy, görüşmenin ardından Trablus'tan Dubai'ye geçti. Fransız bakan, Dubai Emiri Şeyh Mahdum Bin Raşid El Mahdum'un önceki gün ölümünden dolayı ülkesinin taziyelerini sunacak. Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, dün de Libya'da çocuklara AİDS virüsü bulaştırmakla suçlanan ve idam cezasına çarptırılan Bulgar hemşireler ve Filistinli doktor ile bir araya gelmişti.

Kendisi de kalp-damar doktoru olan Fransız bakan Douste-Blazy, 1999'dan beri mahkum tutulan hemşireler ve doktorla görüşmesine izin verilen ilk Batılı bakan olduğuna sevindiğini belirtirken, “hekim olarak dayanışma içinde olduğunu ve bu karabasanın sona ermesini umduğunu” söylemişti.

Libyalı çocuklara AIDS virüsü bulaştırmakla suçlanan 5 Bulgar hemşire ile Filistinli doktor, 6 Mayıs'ta idam cezasına çarptırılmış, Libya yüksek mahkemesi idam cezasını bozmuş, davanın yeniden görülmesini istemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!