Kaçış yolları tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Kaçış yolları tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 01:45

Amerikan Deniz Piyadeleri, Kandahar'da küçük bir havaalanında üslenerek, Taliban ve El Kaide liderlerinin kaçış yollarını kesiyor.

Kandahar yakınlarında üs kuran ABD deniz piyadelerinin temel görevi, Ladin'in kaçış yollarını kesmek. ABD yönetimi, Taliban güçlerinin teslim olmayacağı ve ölümüne savaşacağını tahmin ediyor.

ABD, Taliban'ın son kalesi Kandahar'da, Taliban güçlerinden ölümüne direniş beklentisi içinde. Bu arada Amerikan deniz piyadeleri de Kandahar yakınlarında Taliban güçleriyle ilk çatışmaya girdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Kandahar'da sıkışan Taliban güçlerinin teslim olmayacağına inanıyor. ABD askeri yetkilileri, Kandahar'da Taliban'dan ölümüne savunma yapmasını bekliyor.

SÖZCÜ: MOLLA ÖMER GÜÇLERİNİN BAŞINDA

Taliban sözcüsü Molla Abdullah, liderleri Molla Muhammed Ömer'in halen Kandahar'da ve güçlerinin başında olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Kandahar yakınlarına indirilen ve küçük bir havaalanını ele geçirerek üs haline getiren Amerikan deniz piyadelerinin görevinin Usame bin Ladin, El Kaide ve Taliban liderlerinin kaçış yollarını kesmek, savaş uçaklarına hedef belirlemek ve gerektiğinde nokta operasyonları yapmak olduğunu söyledi.

PİYADELER, TALİBAN KONVOYUYLA ÇATIŞTI

Amerikan deniz piyadelerinin, İran'a giden doğu ve batı yollarının kesiştiği ve Pakistan sınırına yakın, stratejik önemde bir bölgeye indirildiği ifade ediliyor.

Sayıları 500'ü bulan ve çok yakında bini aşması beklenen deniz piyadeleri, konuşlandıkları havaalanı yakınlarında, birkaç tank ve kamyonlardan oluşan 15 araçlık bir konvoydaki Taliban güçleriyle çatışmaya girdi.

F-14 Tomcat tipi savaş uçakları da, konvoyu bombalayarak, deniz piyadelerine destek verdi. Yaklaşık 3 saat süren çatışma sonucunda Taliban güçleri kaçarken, konvoydaki bazı araçların tahrip olduğu görüldü.

TALİBAN, SPİN BOLDAK'IN KONTROLÜNÜ KAYBETTİ

Bu arada Taliban yanlısı Afgan İslami Basın Ajansı (AIP), Taliban'ın artık Kandahar yolu üzerindeki Spin Boldak'ın kontrolünü elinde tutmadığını duyurdu. Haberde, ‘‘Bölge artık Nurzai ve Aşakzai adlı iki Peştu kabilenin elinde’’ dendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!