Kaçırırım, demiş

Güncelleme Tarihi:

Kaçırırım, demiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeşil'in tetikçisi olduğu iddia edilen Cengiz'in varlığını doğrulayan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya, ‘‘Kızımı arayıp, kaçıracağını söylemiş’’ dedi. Cengiz'in kendisini de, ‘‘Yeşil'in peşini bırak’’ diye uyardığını belirten Yerlikaya, ‘‘Bana da kelleni eline veririm dedi’’ diye konuştu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya, ‘Yeşil’ kod adlı tetikçi Mahmut Yıldırım'ın en yakın adamı olduğu ileri sürülen ‘Cengiz’in varlığını doğrulayarak, ‘‘Haydar olarak da tanınan Cengiz, evimi arayıp beni ve kızımı tehdit etti’’ dedi. Yerlikaya, şunları söyledi: ‘‘Cengiz, Susurluk Raporu'nun açıklanmasından 2 gün önce evimizi aradı. Yeşil'in peşini bırakmamı isteyip, ‘Yoksa 10 gün içinde kelleni eline veririm' dedi. Kızıma ise onu kaçıracağını söylemiş. Çok samimi şekilde konuştu benimle. İstanbul'dan aradığını söyleyerek; ‘Bırak hemşerim Yeşil'in peşini. Ben de Elazığlıyım. Ovacık'ta Yeşil'le birlikte bulundum. Sen beni tanımazsın ama ben seni iyi tanırım. Bu işten vazgeç, Yeşil olayını kapat. Sana ve ailene zeval gelmesin. Bu işleri açıklamak sana mı düştü, kimine güveniyorsun? Topun tüfeğin mi var, arkan mı var?' dedi.’’ Devlet görevlilerinin, Yeşil'in nerede olduğunu bildiklerini savunan Yerlikaya, ‘‘Yeşil son iki senedir Mehmet Eymür ile birlikte çalışıyordu. Ancak son gelişmelerde deşifre oldu. Devlet Yeşil'i ya öldürecek ya da yurtdışına gönderip can güvenliğini sağlayacak. Devlet Yeşil'i yargı önüne çıkaramaz. O zaman derin devletin bütün pisliği ortaya çıkar. Yeşil de, Çatlı gibi kahraman ilan edilecek’’ diye konuştu. Yeşil'in Ankara ve Antalya'daki evlerine yapılan baskınları da ‘göstermelik' olarak değerlendiren Yerlikaya, iddialarını şöyle sürdürdü: ‘‘Eyüp Aşık, Yeşil'in kontrolleri altında olduğunu söyledi. Eğer öyleyse niye emniyet yetkilileri Yeşil'i bulamıyor. ’’

Bizi tehdit etti

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya (yanda), Yeşil'in tetikçisi Cengiz'in, kızı Sidal'ı kaçırmakla tehdit ettiğini söyledi. Kanal D Güzellik Yarışması'nda ilk 20 finalist arasına kalan ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Sidal'ın kaçırılmakla tehdit edilmesi, Yerlikaya Ailesi'ni tedirgin etti.

Burdur Cezaevi Müdürü serbest

KÜRŞAT Yılmaz ve akadaşı Ali Oymak'ın firarından sorumlu tutularak Burdur Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen cuma günü tutuklanan Burdur Cezaevi Müdürü İbrahim Bülbül ve 2'nci Müdür Zihni Güngör, bir üst mahkemeye itirazları sonucu tahliye edildi. Firar olayı ile ilgili henüz dava açılmadan, o gece nöbetçi olan 2'nci Müdür Ferhat Özkan tutuklandı. Özkan ile birlikte olayda sorumlulukları olduğu gerekçesiyle Cezaevi Müdürü İbrahim Bülbül ve diğer 2'nci Müdür Zihni Güngör hakkında Burdur Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 6 mart günü yapılan duruşmaya tutuksuz katılan Bülbül ve Güngör de hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Duruşmadaki ifadesinde şok açıklamalar yaparak, Kürşat Yılmaz'ın cezaevinde kral muamelesi gördüğünü gözler önüne seren Burdur Cezaevi Müdürü Bülbül ve 2'nci Müdür Güngör, olay sırasında cezaevinde olmadıklarını söyleyerek, tutuklanmalarına bir üst mahkemede itiraz ettiler. İtirazı görüşen Burdur Ağır Ceza Mahkemesi, Bülbül ve Güngör'ün tahliyesine karar verdi. Firarın olduğu gece nöbetçi olan diğer 2'nci Müdür Ferhat Özkan'ın tutukluluk hali ise sürüyor. İşlemlerin tamamlanmasından sonra dün serbest bırakılan Burdur Cezaevi Müdürü Bülbül, cezaevinden çıkar çıkmaz memleketi Tokat'ın Zile İlçesi'ne gitti. 2'nci Müdür Güngör ise Burdur'daki evine kapandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!