Kaçırılan polisin ailesinden açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan polisin ailesinden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 13:01

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca 28 Temmuz'da kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak ile ilgili sosyal medyada yer alan yardım kampanyası haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde yaşayan Yabalak'ın ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde sosyal medyada Sedat Yabalak'ın eşi ve çocuklarının maddi olarak zor durumda olduğu öne sürülerek, yardım edilmesi yönünde paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Böyle bir talebin olmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak'a ait hesap numarasının bu paylaşımlarda yer aldığını ailecek öğrenmiş bulunmaktayız. Şunu belirtmek isteriz ki Sedat Yabalak'ın eşi ve çocuklarının maddi bir sıkıntısı yoktur. Sedat'ın maaşı eşi Burcu Yabalak'ın hesabına yatmaktadır. Bu paylaşımlar ve yardım istekleriyle ilgili bizim hiçbir devlet kurumundan, sivil toplum kuruluşlarından veya sosyal medya kullanıcılarından talebimiz olmamıştır. Bu paylaşımlardan ve yaşananlardan son derece rahatsız ve üzüntülü olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Maddi yardım yapılmasını istemiyoruz. İyi niyetle paylaşımlarda bulunanların bu paylaşımlarını silmelerini rica ediyoruz."

Açıklamada, Sedat Yabalak'tan gelecek iyi bir haberden başka beklentinin bulunmadığı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız'ın aileyle yakından ilgilendiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!