Kaçırılan 3 kadın 10 yıl sonra kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan 3 kadın 10 yıl sonra kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 10:04

ABD’nin Ohio eyaletinde 21, 16 ve 14 yaşlarındayken kaçırılan üç genç kadın 10 yıl sonra esir tutuldukları evden kaçmayı başardı. Kadınların kurtulmasını sağlayan kahraman komşu Charles Ramsey'in olayı anlattığı röportajın videosu ise internette fenomen haline geldi.

Haberin Devamı

Cleveland Polis Şefi Michael McGrath, kentin güneyindeki bir eve düzenlenen operasyonda Amanda Berry, Gina DeJesus ve Michelle Knight'ı yıllarca esir tutan 3 erkek kardeşin yakalandığını açıklandı.

McGrath, 50, 52 ve 54 yaşlarındaki erkek kardeşlerden birinin okullarda servis şoförü olarak çalıştığını belirtti.

Erkek kardeşlerin evde bulunmadığı sırada üst kata çıkmayı başaran Berry'nin kapıyı yumruklayarak yardım istediği, Charles Ramsey isimli komşunun kapıyı kırarak genç kadını kurtardığı öğrenildi.

KAHRAMAN KOMŞU
Ramsey yerel bir kanal verdiği röportaj sırasında söyledikleriyle de kısa sürede bir internet fenomeni haline geldi. Olayın önce basit bir aile içi şiddet vakası olduğunu düşündüğünü anlatan Ramsey, “Eğer güzel, beyaz bir kadın siyah bir adamın kollarına koşuyorsa orada ters giden bir şey vardır. Bir sorun olduğunu o zaman anladım. Böyle bir kadının siyah bir adamın kollarına koşması için ya evsiz olması ya da problemlerinin olması gerekir” sözleriyle büyük ilgi topladı.

Haberin Devamı
KAHRAMAN KOMŞU KONUŞTU

Belediye Başkanı Frank Jackson, çiftlik evinde yapılan aramada 6 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğunu söyledi. Çocuğun esir tutulan Berry'e ait olduğu öğrenildi.

Knight 2002'de 21 yaşındayken, Berry 2003'te 16 yaşındayken ve DeJesus 2004'te 14 yaşındayken kaçırılmıştı. Tüm aramalara karşın bulunamayan genç kadınların hayatlarından ümit kesilmişti.

Hastaneye götürülen genç kadınların sağlık durumunun iyi olduğu ve aileleri ile buluştukları belirtildi.

Kaçırılan 3 kadın 10 yıl sonra kurtarıldı
Berry (ortada), 6 yaşındaki kızı ile tedaviye alındığı hastanede ablası ile buluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!