Kaçarken paraları döktüler

Güncelleme Tarihi:

Kaçarken paraları döktüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 14:46

ADANA’da iki şüpheli, adres sorma bahanesiyle oyaladıkları kuyumcunun kasasından 10 bin lira çaldı. Hırsızların kaçarken yola düşürdüğü parayı ise vatandaşlar topladı.

Olay, merkez Sarıçam İlçesi’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Nisa Kuyumculukta meydana geldi. Kozan Yolu Caddesi üzerinde bulunan Selami Başıbüyük, sabah erkenden kuyumcu dükkanını açıp müşteri beklemeye başladı. Bir süre sonra kapıya gelen bir genç, Başıbüyük’e bir internet kafenin adresini sordu. Selami Başıbüyük, gençle konuşurken, arkasından yaklaşan hırsızlık suçundan sabıkalı 29 yaşındaki Ümit Yalçın, kapıdan içeri girdi.

KAÇARKEN PARALARI YOLA DÖKTÜLER / FOTO GALERİ

Anahtarı üzerinde olan kasayı açan Yalçın, yaklaşık 10 bin lira olan para destesini gömleğinin içine koydu. Selami Başıbüyük’ün son anda fark ettiği Ümit Yalçın, fırlayarak işyerinden kaçtı. Yalçın, kaçarken kasadan aldığı kağıt paranın bir kısmını yola düşürdü. Olaydan haberi olmayan sokaktaki vatandaşlar, yerdeki parayı toplayıp, koşmayı sürdüren Ümit Yalçın’a arkasından seslenerek geri verdi. Ancak Yalçın’ın üzerinden para saçılmasına karşın kaçması üzerine bu kez vatandaşlar durumundan şüphelenip polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, ara sokaklara giren Ümit Yalçın’ı kıskıvrak yakalandı. Yalçın’ın üzerinden 6 bin 580 lira para ele geçirildi. Yalçın ile birlikte hareket eden diğer hırsızlık şüphelisi ise kayıplara karıştı. Yola saçılan para ise toplanarak kuyumcuya teslim edildi.

Selami Başıbüyük ise hırsızlardan birinin kendisine internet kafe sorduğunu, onunla ilgilendiği sırada öteki hırsızın içeri girdiğini anlattı. Başıbüyük, "Arkamı döndüğümde hırsız dışarı çıkıyordu. Bana ’Tüm altın ne kadar’ diye sordu. Şüphelendim. Tutmaya çalıştım ama kaçtı" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!