Kaçan suçlu kedidir

Güncelleme Tarihi:

Kaçan suçlu kedidir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ekranda siyasi düello ve dokunulmazlığı kaldırma davetine karşı "Baykal’ı ademe (yokluğa) mahkûm ediyorum" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a yeni bir kedi benzetmesiyle yanıtlayarak "Kaçan suçlu kedidir" dedi.

Baykal, dün CHP grup toplantısında "ademe mahkûm etme" tartışmasını sanatçı Hülya Avşar’ın Başbakan Erdoğan için yaptığı "Ürkek kedi" sözlerine gönderme yaparak sürdürdü. Baykal gündemdeki konuları şöyle değerlendirdi:

Ciddi konular var

Parti kongresinde Başbakan ’Seçime kadar cevap vermeyeceğim. Onu ademe mahkûm ettim’ dedi. Anamuhalefet partisi lideri meydan okuyor, ’Kimsenin dokunulmazlığını kaldırma sadece benimkini kaldır, kaldırmazsan namertsin’ diyor. Cevap yok. Acaba cevap mı vermiyor, yoksa cevap veremiyor, kaçıyor mu? Ortada ciddi konular var. O zaman fazla uzatmayayım; kaçan suçlu kedidir.

Demokrasiyi bahane etme

Sayın Başbakan’ın demokrasi duyarlılığı terörle mücadele olunca çıkıyor. Daha geçen gün gencecik bir çocuk, dergi sattığı için öldürüldü. Sayın Başbakan’ın demokrasi aşkı o işkence karşısında ortaya çıkmadı, sustu. Ergenekon’da insanlar 1,5 yıla yakın süredir daha mahkemeye bile çıkmadan gözaltında tutuluyor. Bu senin demokrasi aşkına zarar vermiyor mu? Demokrasi terörle mücadelenin maskelenmesine bahane değildir. İngiltere’de 24 gün gözaltı süresi var. Orada demokrasi yok mu?

Terörü küçümsediler

Bu iktidar terör konusunu doğru anlamamıştır. Ciddiyetini anlamamıştır. Takındığı tavır çelişkilerle doludur, günü birliktir. Ta başından beri terörü küçümseyerek, terörün sırtını sıvazlayarak, onlarla hoş geçinmeyi öngören bir siyaset izlediler. Aktütün’e saldırı oldu, Türkiye Kuzey Irak’la ilişkilerini resmi düzeye çıkardı. Bu saldırılar acaba Türkiye’yi yönetmek için mi gerçekleştiriliyor, her saldırıdan sonra Türkiye bu konuda sürekli bir diplomatik açılım yapmak zorunda mı, böyle bir dizayn mı var?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!