Kaçakları Yunanistan diye Malkara'ya bıraktılar

Güncelleme Tarihi:

Kaçakları Yunanistan diye Malkaraya bıraktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 01:34

TÜRKİYE’ye ysa dışı yollardan girdikten sonra Yunanistan’a geçebilmek için insan tacirlerine 500 ile 2 bin dolar para ödeyen Filistin ve Afganistanlı 30 kaçak ’Burası Yunanistan’ denilerek Tekirdağ-Malkara karayoluna bırakıldı. İnsan tacirleri kaçarken, kaçaklar yoldan geçenlerin ihbarı üzerine jandarma tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Yaşadıkları ülkelerden kaçarak Avrupa’da yaşama hayalleri kuran 4 Filistinli ve 26 Afganistanlı, Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikten sonra Yunanistan’a geçebilmek için insan tacirleri ile anlaştı. İstabul’dan minibüslerle Tekirdağ’a getirilen kaçakları ’Burası Yunanistan’ diyerek Tekirdağ-Malkara karayoluna bırakan kılavuzlar kaçtı. Yolda kaçakları görenlerin ihbarı ile gelen jandarma ekipleri 4 filistinli ve 26 Afganistanlıyı yakaladı. Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 8’i kadın 30 kaçak işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.

Kaçaklar ifadelerinde Yunanistan’a geçebilmek için insan tacirlerine kişi başı 500 ile 2 bin dolar arasında ödeme yaptıklarını söyledi. Jandarma ve polis kaçakları karayoluna bırakan kılavuzların peşine düştü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!