Kaçakçılık İstihbarat Kurulu'na yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılık İstihbarat Kuruluna yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 10:34

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun üyelikleri yeniden düzenlendi.

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun Toplanma, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun 3. maddesinde belirtilen fiiller ile diğer mevzuatın kaçakçılık saydığı fiiller kaçakçılık kapsamında sayıldı.

Yönetmelik değişikliğiyle oluşumu yeniden düzenlenen kuruldan Adalet, Dışişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ulaştırma, Tarım ve Köyişleri, Sanayi ve Ticaret, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri çıkarılırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisi dahil edildi.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı veya Müsteşar Yardımcısının başkanlığında toplanacak kurul üyeleri şöyle belirlendi:

Genelkurmay Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı, MİT Müsteşarlığı İstihbarat Başkanı, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı, Gümrükler Genel Müdürü, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü ve KİHBİ (İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama) Dairesi Başkanı.

Gerekli görüldüğünde, İçişleri Bakanlığı'nca diğer bakanlık, kurum, kuruluş ve valilik temsilcileri de çağrılabilecek.
Kurul üyelerinin toplantılara bizzat katılması öngörülürken, bu kişilerin izinli ya da görevli olmaları nedeniyle görev başında bulunmamaları halinde, kanun gereği görevlendirilmiş vekilleri katılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!