Kaçakçılar Asi Nehri üzerinde araç geçecek çelik köprü kurmaya kalktı

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılar Asi Nehri üzerinde araç geçecek çelik köprü kurmaya kalktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 01:05

Türkiye-Suriye sınırında kaçakçılar işi, sınırı oluşturan Asi Nehri üzerine çelik köprü kurmaya kadar vardırdılar.

Haberin Devamı

Kaçakçılar Asi Nehri üzerinde araç geçecek çelik köprü kurmaya kalktı
Üzerinden araç geçecek büyüklükteki çelik köprü, Asi Nehri üzerine kurulamadan, bölgede devriye gezen Türk askerleri tarafından farkedildi.

Kaçakçıların Suriye sınırına, üzerinden araç geçecek büyüklükte demir köprü kurma çabaları ise bizzat Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklandı.

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgi notunda, "Asi Nehri kenarında 10 şahsın araç geçirmek için kullanıldığı değerlendirilen bir adet çelik köprüyü yerleştirmeye çalıştıklarının tespit edildiği" ifade edildi.

KÖPRÜYE MEHMETÇİK EL KOYDU

Bilgi notunda, Asi nehri üzerine yerleştirilmeye çalışılan köprüye Mehmetçiğin el koyduğu da vurgulandı.

Haberin Devamı

ATEŞ AÇTILAR

Genelkurmay'ın bilgi notunda olay şöyle anlatıldı:
"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Şht.Ütğm.M.A.DEMİRBÜKEN Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından, hududun Suriye tarafında Asi nehri kenarında 10 şahsın araç geçirmek için kullanıldığı değerlendirilen bir adet çelik köprüyü, Asi Nehri üzerine yerleştirmeye çalıştıkları tespit edilmiştir.
Tespit edilen bu durum üzerine, MYKU söz konusu bölgeye intikal etmiş ve şahıslara "DUR" ikazında bulunmuş, şahıslar ikaz üzerine yanlarında getirmiş oldukları çelik köprüyü olay yerinde bırakarak Suriye istikametine kaçmışlardır. Bu esnada, olay yerinde bırakılan çelik köprüye müdahale eden MYKU'na, sınırın Suriye tarafından ateş açılmış, açılan ateşe MYKU tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!