Kaçakçı Örfi’nin kamu görevlisi 50 adamı var

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçı Örfi’nin kamu görevlisi 50 adamı var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucu kaçakçısı Örfi Çetinkaya'nın 50'ye yakın kamu görevlisine maaş ödediği ve bu sayede kendisine bir koruma kalkanı kurduğu belirlendi. Ankara'da sorgusu süren sanıklar, 1350 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

ULUSLARARASI uyuşturucu kaçakçısı Örfi Çetinkaya ve sağ kolu Cemal Nayır'ın, üst düzey bürokrat, emniyet görevlisi ve yüksek rütbeli askerlerle ilişkili olduğu saptandı. Polisin ele geçirdiği Cemal Nayır'a ait defter ve bilgisayar disketinde 50'ye yakın kamu görevlisinin ismi geçiyor. Defterde, bu kişilerin hesaplarına yatırılan paraların miktarları da yer alıyor. Nayır’ın Ataköy Atrium ve Bahçelievler'deki döviz bürolarında kara para akladığı ve bürokratlarla ilişki kurduğu belirlendi.

ÖRFİ’Yİ KAMU GÖREVLİLERİ KORUMUŞ

Yaklaşık 2 ay süren takip sonucunda Örfi Çetinkaya'nın telefonla hiç görüşmediği saptandı. Bunun üzerine polis, 'Gölge adam' Cemal Nayır'ı tespit etti. Çetinkaya'nın, Nayır aracılığıyla tüm işlerini hallettiği belirlendi. Polis, Nayır'ın kullandığı 3 adet cep telefonunu, 2'si ev, 5 adet işyeri telefonunu dinlemeye aldı.

Yapılan takipte, birçok bürokrat, emniyet görevlisi ve askerin uyuşturucu örgütü ile iç içe olduğu belirlendi. Çetinkaya'nın önünde kamu görevlilerinden oluşan koruma duvarı da böylece ortaya çıkarıldı.

Bahçelievler'de yakalanan Cemal Nayır'ın evinde yapılan aramada ise birçok kamu görevlisi ile çekilmiş fotoğraflar bulundu.

MAL VARLIĞI İMAM NİKAHLI EŞİ ÜZERİNDE

Örfi Çetinkaya'nın mal varlığının büyük bir kısmını imam nikáhı ile yaşadığı Hediye Sekman ile kayınbiraderinin üzerine yaptığı oraya çıktı. Örfi Çetinkaya'nın, yakalanma durumunda mal varlığına el konulmasın diye, Hediye Sekman ile resmi nikáh yapmadığı da iddia edildi. Cemal Nayır'ın pekçok ilişkiyi açığa çıkartacak defteri ve bilgisayar disketleri incelenmek üzere Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı'na gönderildi.

1350 yılla yargılanacak

Ankara’da sorgusu süren Örfi Çetinkaya ve adamları, İran'dan getirilen ve yurtdışına pazarlanmak için Mersin'de bir ele geçirilen 22 ton esrar ve 599 kilo baz morfinin sahibi olduğu iddiasıyla, Adana 2 No'lu DGM'de toplam 1350 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Örfi Çetinkaya ve adamları Cemal Nayır, Su Meng, Ahmet Reha Yeşeren, Şahin Sekman, Yavuz Battal, Mahmut Atalay, Cemal Cömert, Ali İnal, Hatice Özcan, Ayhan Taş, Ahmet Tural Sul, Hediye Sekman, Bülent Nayır ve Aziz Kılıçlı, dün sabah Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonu yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk, delillerin çok kuvvetli olduğunu belirterek, ‘‘Operasyon tam neticeye ulaştı, herkes memnun’’ dedi. Örfi Çetinkaya için ‘‘Beyni çok kuvvetli, şebekeyi oturduğu yerden idare ediyor’’ tanımlaması yapan Şalk, Hollanda’da da operasyon yapıldığını söyledi.

Talat Şalk, Çetinkaya'nın ‘çok güçlü’ olarak adlandırdığı mal varlığına ihtiyati tedbir konulmasını isteyeceğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!