Kaçak sigarada bir general

Güncelleme Tarihi:

Kaçak sigarada bir general
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 10:45

Iğdır, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Ankara ve Manisa’daki askeri birliklerde bulunan bazı askerlere kaçak sigara gönderdikleri iddiasıyla biri tuğgeneral, 27 muvazzaf asker hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Tolga Şardan'ın haberine göre, Ağrı’da yürütülen sigara kaçakçılığı operasyonu çerçevesinde, aralarında bir tuğgeneralin de yer aldığı çeşitli rütbelerde 27 muvazzaf asker hakkında sigara kaçakçılığı iddiasıyla adli soruşturma açıldı. Soruşturmada, Ağrı Garnizon Komutanlığı’nda görevli bazı muvazzaf askerlerin Doğubeyazıt’tan sağladıkları yaklaşık 30 bin paket gümrük kaçağı sigarayı kargo aracılığıyla ya da askeri personel taşıyan araçlarla Iğdır, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Ankara ve Manisa’daki askeri birliklerde bulunan bazı muvazzaf askerlere gönderdiği anlaşıldı.

İsimleri gizli tutulan TSK personelinin iddialarla ilgili ifadelerine başvurulacak.

Teknik takibe takıldılar

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Ağrı’nın Doğubeyazıt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, bir süre önce bölgede sigara kaçakçılığı yapan gruplara yönelik çalışma başlattı. Geçen Nisan’da başlatılan çalışma kapsamında, mahkeme kararlarıyla yapılan teknik takip ve telefon dinleme işlemleri sonrasında suç örgütünün içinde yeralan kişiler ile yürüttükleri faaliyetler tek tek tespit edildi.

Soruşturmada ilk aşamada 60 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, zanlıların üzerindeki kargo gönderi fişleri, banka hesap hareketleri ve telefon dinleme ve fiziki takip çalışmalarına hız verildi. Bu çalışmalar sonrasında savcılık, suç örgütünün içinde bazı TSK personelinin varlığını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Askere satılıyormuş

Belge ve bilgilerin yapılan analizleri sonucunda, Ağrı Garnizon Komutanlığı’nda görevli bazı muvazzaf askerlerin Doğubeyazıt’tan sağladıkları yaklaşık 30 bin paket gümrük kaçağı sigarayı kargo aracılığıyla ya da askeri personel taşıyan araçlarla Iğdır, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Ankara ve Manisa’daki askeri birliklerde bulunan bazı muvazzaf askerlere gönderdiği anlaşıldı.

İki albay ve iki yarbay da var

Soruşturmada delillendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte geçen hafta içinde 1 tuğgeneral, 2 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 1 teğmen, 9 astsubay, 6 uzman çavuş ve 4 er ile 4 sivil şüphelinin isimlerinin de bulunduğu adli soruşturma dosyası savcılığa gönderildi. Dosyada TSK personelinin isimlerinin yeralması nedeniyle soruşturma savcısı askeri savcılık ile temasa geçerek gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Alınan bilgiye göre, bu bilgilendirme sonrasında askeri savcılık adı geçen 27 TSK personelinin ifadesini alarak Cumhuriyet savcılığına gönderecek.

Haberin Devamı

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, kaçakçılık olayına ilişkin “Yapılan ilk incelemede, söz konusu haberde belirtildiği şekilde askeri savcılığa konuya ilişkin herhangi bir dosya gönderilmediği ve ifade alınması konusunda da bir talimat yazılmadığı tespit edilmiştir” denildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, bir gazetede, bazı askeri şahısların da karıştığı iddia edilen kaçakçılık olayı ile habere yer verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yapılan ilk incelemede, söz konusu haberde belirtildiği şekilde askeri savcılığa konuya ilişkin herhangi bir dosya gönderilmediği ve ifade alınması konusunda da bir talimat yazılmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca şu ana kadar, Genelkurmay Başkanlığına da herhangi bir bilgi veya belge intikal etmemiştir. Konu üzerindeki incelemeler devam etmekte olup, yeni bir bilgiye ulaşıldığı takdirde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!