Kaçak maymunlar 1,5 ay sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak maymunlar 1,5 ay sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 12:25

BURSA’da sahiplerinden kaçarak, kentin lüks evlerinin bulunduğu mahallede dolaşan bir çift ’Mona’ cinsi maymun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1,5 aylık takip ve operasyonu sonucu ’muzlu tuzakla’ yakalandı.

Haberin Devamı

Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen maymunların, bir süre burada tutulduktan sonra hayvanat bahçesine verileceği bildirildi. Belirlenmesi halinde de, maymunların sahiplerine 6 bin TL ceza kesileceği belirtildi.

Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı olan, lüks villaların bulunduğu Bademli Mahallesi’ndeki bazı evlerde oturanlar, geçen Ağustos ayında bahçelerinde maymun gördüklerini ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, mahallede yaptıkları çalışma sonucu maymunları gördü. Türkiye’ye getirilmesi izne tabi olan ’Mona’ cinsi olduğu belirlenen maymunları yakalamak için çalışma başlatan ekipler, önce uyuşturucu iğne atarak yakalamayı düşündü. Ancak, hızlı hareket ettikleri ve nerede bayılacakları bilinemediğinden bundan vazgeçildi.

Haberin Devamı

EVDE MUZLU TUZAK

Kurulan tuzaklardan da kaçan maymunlar, ağaçlarda meyve zamanı geçince evlere girerek mevye çalmaya başladı. Bunun üzerine bir eve kurulan ve içine muz, elma, armut bırakılan tuzağa 3 gün sonra erkek maymun düştü. Dişi maymun da, uyutulup bekletilen erkeğinin yanına gelince yakalandı.

Güney Amerika ve Afrika’da yaşayan maymunların Türkiye’ye kaçak olarak sokulduğu tahmin edilirken, yetkililer, sahiplerinin belirlenmesi halinde 6 bin TL ceza kesileceğini kaydetti.

Geçen hafta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından resmi açılışı yapılan Karacabey İlçesi yakınlarındaki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tutulan maymunların, bir süre sonra hayvanat bahçesine gönderileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!