Kaçak madende 60 TL’lik facia

Güncelleme Tarihi:

Kaçak madende 60 TL’lik facia
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 22:22

Zonguldak’ın Kırat Mahallesi’nde, daha önce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenerek kapatılan kömür ocağında çalışan Yaşar Özerdoğan (53), İsmail Altun (24) ve Mustafa Özalpuğan (54), önceki gece metan gazı kurbanı oldular.

Haberin Devamı

Cesetleri, dün sabah çıkarılan işçilerin günlüğü 60 liraya madende çalıştığı belirtildi. 3 işçinin can verdiği ruhsatsız kömür ocağının sahibi İsmail K.’nın, 17 Nisan’da ‘kamu malına zarar vermek’ suçundan 26 ay hapse çarptırılıp cezaevine konulduğu ortaya çıktı. İsmail K.’nın 3 gün önce ocağın yeniden faaliyete geçmesi talimatını gönderdiği ileri sürüldü. Ölen 3 maden işçisinin daha önce de yanlarında çalıştıkları ruhsatsız ocağın cezaevindeki sahibi İsmail K.’dan alacaklarının ödenmesi sözü almaları üzerine madende çalışmayı kabul ettikleri belirtildi.

4 GÜN ÖNCE BAŞLAMIŞLARDI

Amasra’ya bağlı Mevren köyünden olan 3 işçinin İsmail K.’nın bir arkadaşı ile irtibata geçerek, 15 gün önce mühürlen ocakta 4 gün önce işbaşı yaptıkları belirlendi.

TTK’DA DA 1 ÖLÜM

Haberin Devamı

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Müdürlüğü’ne ait kömür ocağında da, dün saat 05.30’da, yerin 260 metre altında çalışan Azmi Kara ile Hakkı Gebeş, vagonları çeken lokomotiften düştü. 13 yıllık madenci Azmi Kara (40), yaşamını yitirdi. Hakkı Gebeş ise tedaviye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!