Kaçak faciasında ölü sayısı 5’e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak faciasında ölü sayısı 5’e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 12:03

BODRUM’un Fener Burnu açıklarında alabora olan kaçakları taşıyan tekneden denize düşüp boğulan 4 kişinin içinde Türk kaptan Şükrü Özmen’in de olduğu belirlendi. Bugün sabah saatlerinde 10 yaşlarındaki bir kız çocuğuna ait ceset de kıyıya vurdu; 2 ve 6 yaşlarındaki kayıp iki erkek çocuğunu arama çalışmaları da Türk ve Yunan sahil güvenlik ekiplerince sürdürülüyor.

Turgutreis Beldesi’ne bağlı Akyarlar Köyü yakınlarındaki Fener Burnu’ndan, dün saat 20.00 sıralarında denize açılan, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu Filistinli kaçakları taşıyan 5 metre boyundaki tekne, yaklaşık 500 metre gittikten sonra alabora oldu. Denizden gelen çığlıkları duyan Bodrumlu balıkçılar durumu sahil güvenlik ekipleri ve jandarmaya bildirdi.

Suda çırpınan kaçaklardan 12’si balıkçıların da yardımıyla kurtarılırken, denizden 4 ceset çıkarıldı, 3 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen kaçakların alınan ifadelerinde, Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri ve 1200 ile 1500 dolar arasında ücret ödeyerek 5 mil uzaktaki Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmek istedikleri belirlendi. Denizden çıkarılan 4 ceset, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kayıp olduğu açıklanan 3 kişiyi arama çalışmaları gece boyunca sürdü.

Bugün yapılan incelemelerde, boğularak ölen 4 kişiden birinin Filistinli kaçak değil, 39 yaşındaki Şükrü Özmen adlı Türk kaptan olduğu ortaya çıktı. Özmen’in daha önce de insan kaçakçılığından sabıkası bulunduğu, bu suçtan bir süre cezaevinde yattığı belirlendi.

Öte yandan, denize düşen kayıplardan birinin cesedi de sabah saatlerinde Fener Plajı’nda karaya vurdu. 10 yaşlarındaki bir kız çocuğuna ait ceset, savcının incelemesinin ardından morga götürüldü. Alınan ifadeler doğrultusunda, halen ulaşılamayan teknedeki iki kişinin ise 2 ve 6 yaşlarında Filistinli 2 erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Filistinli çocukları arama çalışmaları İstanköy ve Kalimnos (Kilimli) adaları arasındaki uluslararası sularda yoğunlaştırıldı. Aramalara, Türk sahil güvenlik ekiplerinin yanı sıra Yunan sahil güvenlik botu da katıldı.
Bodrum Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, aşırı su yuttuğu için yoğun bakım ünitesine alınan 4 yaşındaki Filistinli Sayyid Mansur’un tedavisinin ise devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!