Kaçak fabrika binası 1 yıl sonra yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak fabrika binası 1 yıl sonra yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 13:29

BURSA’da Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele çalışmaları devam ediyor. Bursa Ovası’nda bir yılda yükselen 6 bin metrekarelik fabrika binası yıkıldı.

Osmangazi İlçesi Alaşar Mahallesi Karayeller Mevki’de, 2003 yılında 2 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyet göstermeye başlayan Sege Taşıt Koltukları Otomotiv Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. inşaat ruhsatı almadan bir yıl içinde fabrika alanını prefabrik yapılarla 6 bin metrekarelik alana yaydı.

Bursa Ovası’nda çevreyolunun yanı başında yükselen fabrika Osmangazi Belediyesi zabıta yıkım ekipleri tarafından jandarmanın gözetiminde yıkıldı. Bir yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren fabrika içerisinde yapılan üretim de yıkım ekibi tarafından durduruldu.

İSTİHDAM VE İHRACAT BAHANESİ

Fabrikanın Makine Mühendisi Mehmet Erdursun, fabrikanın yıkılmasıyla kriz döneminde 170 işçinin işsiz kaldığını belirterek, “Burası Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile TSE’nin izniyle araç koltuğu testi yapan ilk fabrika. Koltuklar burada test edilerek yurt dışına ihraç ediliyor. Yurtdışında birçok ülkeyle anlaşmamız vardı” dedi. Erdursun, fabrikanın kaçak yapılma nedenini de ‘kriz döneminde ekonomik davranmak zorunda olmalarına’ bağladı.

Fabrika çalışanlarının dışarıdan izlediği yıkım, olaysız tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!