Kaçak avcıları ihbar edin

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avcıları ihbar edin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 01:48

Orman ve Çevre Bakanlıkları, aç kalan hayvanlara yem sağlanması hem de kaçak avcıların yakalanması için seferberlik başlattılar. Orman ve Çevre Bakanlarının çağrısı üzerine kar altındaki tüm illerde ‘‘bir avuç yem’’ kampanyası başlatılırken, kaçak avcılar da daha sıkı şekilde takip edilmeye başlandı.

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, ağır kış şartlarının yaşandığı bugünlerde doğadaki tüm canlıların korunması gerektiğini belirterek, köy muhtarlarının kaçak avcıları yetkililere bildirmesi istedi. Aytekin, ‘‘Köy muhtarları köyünden çıkan kaçak avcıları yetkililere bildirilmelidir. Ağır kış şartlarından dolayı zaten yaşam mücadelesi veren hayvanları koruyalım. Bu konuda herkes duyarlı olsun’’ dedi. Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, 3 Ocak günü başlatılan avlanma yasağına ve yaban hayvanlarının yemlenmesine ilişkin şu bilgiler verildi:

189 avcı yakalandı. Avcıların av araç ve gereçleri ile av hayvanlarına el konularak haklarında yasal işlem yapıldı.

Avcıların 161 tüfek, 778 fişek, 145 yaban hayvanı ve 1 teybine el kondu, haklarında yasal işlem yapıldı.

Sulak alanlarda gizlenerek avlanmak amacıyla yapılan 58 güme de (avcı kulübesi) yıkıldı.

Yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına 17 bin 100 kilo buğday, mısır, pirinç, 500 balya yonca, 1500 kilo pazar atığı, 200 kilo geyik yemi, 60 kilo ciğer atıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!