Kabus görüp uyandı ailesini ölümden kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kabus görüp uyandı ailesini ölümden kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 10:05

KONYA’da, iddiaya göre uykusunda gördüğü kabusun etkisiyle uyanan ve tuvalete giderken sobadan sızan yoğun gaz kokusunu fark eden 14 yaşındaki Tuğba Çalışkan, ailesini uyandırarak, onları ölümden kurtardı.

Merkez Meram İlçesi Çomaklı Mahallesi’nde saat 05.00 sıralarında, uykusunda gördüğü kabusun etkisiyle uyanan ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi Tuğba Çalışkan tuvalete gitmek üzere yatağından kalktı. Evde yoğun gaz kokusu olduğunu fark eden Tuğba Çalışkan, annesi 39 yaşındaki Senem ile kardeşleri 15 yaşındaki Ayşe ve 17 yaşındaki Gümüş Çalışkan’ın uyuduğu sobalı odaya girdi. Kapı ve pencereleri açarak odayı havalandıran Tuğba Çalışkan, önce annesi ve kardeşlerini, ardından da yan odada uyuyan babasını uyandırarak durumu hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Mustafa Çalışkan ile kızı, anne ve diğer kızları dışarı çıkarıp, ambulans bekledi.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aile, ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına alındı.

Tuğba Çalışkan, hastanede polise verdiği ifadede, "Gece kabus görünce uyandım ve tuvalete gitmek için yatağımdan kalktım. Evde yoğun gaz kokusu alınca hemen ailemi uyandırdım" dedi.

SELÇUKLU’DA DA 2 KARDEŞ GAZDAN ZEHİRLENDİ

Öte yandan gece boyunca etkili olan rüzgar sonucu merkez Selçuklu İlçesi Buhara Mahallesi’nde de saat 04.30 sıralarında aynı odada uyuyan 14 yaşındaki Sultan ile kardeşi 12 yaşındaki Talip Ataman karbonmonoksit gazından zehirlendi. Çağrılan ambulansla Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan kardeşlerin durumunu iyi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!