Kablosuz sihirli küreler

Güncelleme Tarihi:

Kablosuz sihirli küreler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 13:11

Bilgisayarlar, cep telefonları, avuçiçi bilgisayarlar neredeyse hayatımızın bir parçası haline geldi. Bilgisayar e-mail geldiğinde ses çıkarak sizi uyarıyor, cep telefonu belki unuttuğunuz bir randevuyu sesli bir sinyalle hatırlatıyor. ABD'de geliştirilen yepyeni bir kablosuz araçsa, sesle değil renk değiştirerek bilgi veriyor. Küre biçimde tasarlanan araç, borsa ya da hava durumuna ilişkin bilgiler değiştikçe renk değiştiriyor.

Haberin Devamı

İlk bakışta, büyücülerin üzerine eğilip geleceği gördüğü beyaz sihirli kürelere benzeyen cihazın ilk prototipi, borsayı takip etmek üzere geliştirilmiş. "Stock Orb" (Borsa Küresi) adı verilen araç, kablosuz iletişimle kullanıcıya borsadaki hisselerinin durumu hakkında bilgi veriyor. Bunu da yalnızca renk değiştirerek yapıyor. Kullanıcının portföyündeki hisseler yükseldiğinde yeşil, düştüğünde kırmızı renge bürünen küre, hisselerde bir hareketlilik yoksa mavi renkte kalıyor. Ve diyelim ki saatler süren bir toplantı boyunca hisselerinin durumunu merak eden kullanıcı, masasının üzerindeki küreden bunu "sessizce" takip edebiliyor.

Küre yalnızca borsada yatırımı olan değil her alandan insanın ilgileneceği türden başka bilgiler de iletebiliyor. İnternete kablosuz erişimi bulunan küre, gerekli ayarlar yapılınca hava durumu ya da yol durumu gibi herkesin işine yarayacak bilgileri renklerle iletiyor.

Ambient Devices şirketinin tasarımı olan ve 30 dolara satılan küreler, etrafınızda ses çıkarıp duran teknoloji araçlarından farklı olarak "biplemeden" enformasyon sağlıyor.

Şirketin web adresi : http://www.ambientdevices.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!