Kabineye 4 Kürt, 1 Zaza

Güncelleme Tarihi:

Kabineye 4 Kürt, 1 Zaza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 23:56

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, geçici seçim hükümetinde bakanlıkların dağılımında ‘bölgesel dengeler ve terörle mücadeleyi’ de dikkate aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun seçim kabinesinde, 4 Kürt, 1 Zaza bakan bulunuyor. Yeni Gıda ve Tarım Bakanı Kutbettin Arzu’nun yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Ali Haydar Konca’nın Kürt, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ise Zaza olduğu biliniyor. HDP’li Bakan Müslüm Doğan’ın ise Alevi-Kürt olduğu ifade ediliyor. Kabinede AK Partili bakanların yanı sıra bu partiye yakın isimlerin tercih edilmesi tartışma konusu olurken, AK Partili bir bakan, “2.5 aylık bir hükümete yeni isim atamanın ciddi sıkıntıları olacaktı. Birçok bakanlıkta işi öğrenmek 6 ay sürüyor. Bu nedenle müsteşar ve bakan yardımcılarının bakan olmasını doğru bulduk. MGK’ya girecek bakanlar belirlenirken, toplumun hassasiyetleri ve Türkiye fotoğrafı dikkate alındı” açıklamasını yaptı. Kabinedeki sürpriz olan İçişleri Bakanlığı’ndaki değişiklikte ise farklı etkilerin söz konusu olduğu dile getiriliyor.

Haberin Devamı


ALTINOK’TA ALA DESTEĞİ


Seçim öncesinde anayasa gereği İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Efkan Ala’nın bakanlığı ‘gölge bakan’ olarak yönettiği iddia ediliyor. Ala’nın görevden alınan Sebahattin Öztürk’le de yakın çalışma arkadaşı olduğu biliniyor. Ancak kulislerde, ikilinin arasında terörle mücadele ve son dönem operasyonlar konusunda fikir ayrılığı yaşandığı ve yerine İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un getirilmesine karar verildiği iddiası dolaşıyor. Altınok’un Ala’nın üniversiteden sınıf arkadaşı olduğu ve bu değişikliğin diğer bakanlardan farklı olarak 3 gün önce kesinleştiği de ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!