Kabine'de puro muhabbeti

Güncelleme Tarihi:

Kabinede puro muhabbeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ecevit sordu

Taner'den başka puro içen var mı?

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında bakanları çok güldüren sorular yöneltti. Küba ile ortak puro tüketimi konuşulurken söz alan Ecevit,Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e, ‘‘Sayın Yücelen, ben Sayın Güneş Taner'den başka puro içen görmedim. Bunun pazarı var mı?’’ diye sordu.

Başbakan Ecevit'in başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, ilk olarak Beşikdüzü yakınlarında Karadeniz'de boğulan vatandaşlarla ilgili konu ele alındı. Sahil Güvenlik komutanlığı'nın kazayla ilgili yaptığı sunuştan sonra söz alan Başbakan Ecevit, olaya çok üzüldüğünü belirterek şunları kaydetti: ‘‘Sahilde yaşıyorlar; ama 500 metre açıkta boğulup ölüyorlar. Sahil bandında yaşayan vatandaşlarımıza yüzme öğretmemiz gerekir. Spor Bakanımız burada yok. Kendisine bu talimatı verelim, gerekli çalışmaları başlatsın. Bu arada Hava Kuvvetlerimiz için bilindiği gibi 200 helikopter alınacak. Bu filomuzun birkaç helikopterinin, bu tür kazaların önlenmesi ve müdahale yapılabilmesi için Sahil Güvenlik Komutanlığı'na verilmesini sağlayalım. ’’

Ecevit'in bu sözlerine itiraz gelmeyince, öneri kabul edilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu da konuyla ilgili söz alarak, okullarda spor derslerinin illerin özelliklerine göre yeniden düzenleneceğini bildirdi. Bostancıoğlu ‘‘Çalışmalarımızı başlattık. Her ilin özel konumuna göre spor dersleri de özelleşecek. Yani Karadeniz'de yüzmeye ağırlık verirken, Bursa'da basketbola, Ağrı'da atletizme, Erzurum'da kayağa öncelik tanıyacağız’’ dedi.

KÜBA İZLENİMLERİ

MHP'li Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, Küba'ya yaptığı gezi ile ilgili olarak kurul üyelerine bilgi verdi. Gemicilik alanında bu ülke ile işbirliğinin güçlendirilebileceğini söyleyen Mirzaoğlu, ilk etapta 200 milyon dolarlık satış yapılacağını kaydetti. Tekel'den Sorumlu Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen de, Küba ile ortak puro üretileceğini vurgulayarak Mirzaoğlu'na destek verdi. İşletmenin 4-5 ay sonra İstanbul'da devreye gireceğini belirten Yücelen, açıklamasını tamamladıktan sonra Başbakan Ecevit, ‘‘Sayın Yücelen, ben Sayın Güneş Taner'den başka puro kullanan olduğunu görmedim. Bunun pazarı var mı?’’ sorusunu yöneltti. Sigara içenlerin çok olduğunu hatırlatarak, kendisinin de yıllardır sigara içtiğini kaydeden Ecevit, Yücelen'den ‘‘Puroları İstanbul'da üreteceğiz; ama Küba'nın pazar ağı ile dünyaya pazarlayacağız’’ yanıtını alınca rahatladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!