Kabin basıncı düşen uçak havaalanına geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Kabin basıncı düşen uçak havaalanına geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 17:33

Onur Hava Yolları'nın İstanbul-İzmir seferini yapan MD-88 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalkıştan sonra kabin basıncı düşünce havaalanına geri döndü.

Onur Hava Yolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, Onur Hava Yolları'nın MD-88 tipi uçağı saat 12.45'de İstanbul'dan aldığı 134 yolcu ve 6 mürettebatla İzmir'e hareket etmek üzere pist başına çıktı. Pistten havalanan uçağın pilotu, uçaktan kabin basıncı arızası sinyali alınması üzerine Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi'yle temasa geçerek geri dönmek istediğini bildirdi. Geri dönüş için kuleden olumlu yanıt alan pilot, Atatürk Havalimanı'na indiği sırada uçağın kargo kapağı açılınca bir bagaj piste düştü. Piste düşen bagaj yeniden uçağa getirilerek yüklendi. Kargo kapağı kapatılan uçak bir saat gecikmeli olarak İzmir'e hareket etti.Uçağa yer hizmetinin Çelebi Hava Servisi tarafından verildiği ve kargo kapağının iyi kapatılmadığı için açıldığı öne sürüldü. Bu arada, Çelebi A.Ş Kalite Güvence Koordinatörü Çetin Özbey de yaptığı açıklamada, kargo kapaklarının iyi kapanmaması durumunda sinyal vereceğini belirterek, uçağın kargo kapağının kapatılmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını savundu.
Öte yandan, “uçağın kargo kapağının kalkış sırasında açıldığı, birkaç bagajın düşmesinin ardından uçağın Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptığı” da iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!