"Kabataş" iddiasını ilk kez yazan gazetede 2 yıl sonra ilginç tespit: Saçmasapan kurgular ürettiler

Güncelleme Tarihi:

Kabataş iddiasını ilk kez yazan gazetede 2 yıl sonra ilginç tespit: Saçmasapan kurgular ürettiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 10:50

Kabataş'ta türbanlı kadına saldırı iddiasını 2 yıl önce "Üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli 70-100 kişi" detaylarıyla Türkiye'ye ilk kez duyuran Star Gazetesi'nde bugün ilginç bir analiz yer aldı. Gazetenin yazarlarından Cem Küçük, köşe yazısında Kabataş olayları için "Saçmasapan kurgular" nitelemesinde bulundu.

Haberin Devamı

Cem Küçük, ''Cevap bulması gereken sorular var'' başlıklı yazısında bazı İslamcı yazar ve eski medya yöneticilerini 7 Haziran’da AK Parti’nin yüzde 41 almasıyla beraber bir anda tuhaf bir söylem değişimine gittikleri gerekçesiyle eleştirdi.

''7’li çete dediğim bu grup 7 Haziran’a kadar Erdoğan’a tek bir eleştiri bile getirmemiş bir gruptur'' diyen Küçük'ün yazısında dikkat çeken bazı bölümler şöyle:
''Tam aksine Tayyip Erdoğan’a yağdanlık adına söylenebilecek en saçma lafları yazmış ve söylemiş grup da bunlardır. Şimdi eleştirel aydın pozu takınan bu 7’li çetenin daha çok yakın bir zaman önce 80-100 tane üstü çıplak, deri maskeli, deri eldivenli adamlar gibi saçmasapan kurgular üreterek bizleri haklı iken haksız duruma düşürdüğünü de herkes hatırlıyor. O gün gerçekten mağdur olan Develioğlu Ailesi bu saçma kurgular yüzünden sonrasında bir kez daha mağdur oldu.''

KABATAŞ İDDİASINI STAR GAZETESİ MANŞETİNE TAŞIMIŞTI

13 Haziran 2013 Perşembe günü Star Gazetesi ‘başörtüsü nedeniyle gezi protestocularının saldırısına uğrayan genç kadın yaşadığı korku dolu anları Elif Çakır’a anlattı’ anonsu ile çıktı.

Manşette yer alan haber ise şöyleydi:
''Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu. Konuşan kadın Bahçelievler Belediye Başkanı’nın gelini Z.D. idi. Gazetenin manşetine taşıdığı haber ise dehşet vericiydi. Bir anda üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli 70- 100 kişilik kalabalığın ortasında kaldığını anlatan Z.D, "İçlerinden bazıları hakaret ve küfürlerle bana ve bebeğime saldırmaya başladı. Devrim yaptıklarını Erdoğan'ı asacaklarını söylüyorlardı. Yediğim darbelerle kendimi kaybetmişim. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde üzerim idrar kokuyordu." diyordu.''

Haberin Devamı

Kabataş iddiasını ilk kez yazan gazetede 2 yıl sonra ilginç tespit: Saçmasapan kurgular ürettiler

Star'da 13 Haziran 2013 Perşembe günü Elif Çakır imzalı manşet

BAKMADAN GEÇME!