Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1998 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

The Smashing Pumpkins

Adore(Virgin/Kent)

KONUK keyboard'çusu turne sırasında aşırı dozda uyuşturucudan ölen, davulcusunu da bu olaydan sorumlu tutarak kovan bir rock topluluğunun, bu olayın ardından iyi bir albüm yapmasını beklemek tabii ki biraz haksızlık. Ama Smashing Pumpkins, böyle zor bir dönemde bile dersini iyi çalışmış ve ortaya sıkı bir albüm çıkarmış. Lafı uzatmanın anlamı yok. Billy Corgan ve saz arkadaşları, ‘‘Adore’’ adlı bu konsept albümde, aşka ve ilişkilere dair şarkılar yazmışlar. İyi de bu adamlar daha önce; temel atma törenleri, kınkanatlıların tenasül hayatı veya ne bileyim kabakulak merhemi üzerine şarkılar mı yazdılar derseniz, bir şey diyemem, haklısınız. Muazzam bir albüm dedirtmese de, iyi bir albüm. Gish veya Siamese Dream'e göre daha yumuşak, topluluğun hayranlarını memnun edecek bir çalışma. Üç ünlü davulcunun (Filter/dan Matt Waller, Soundgarden'dan Matt Cameron ve Beck'in davulcusu Joey Waronker) katkılarıyla tamamlanan albümü denemenizi tavsiye ediyoruz. Neticede Smashing Pumpkins iyi topluluktur, değil mi?

METROLAND

Orijinal Film Müziği

(Vertigo/PolyGram)

AĞRI kesici niyetine de dinlenebilecek, başarılı bir soundtrack'le karşı karşıyayız. Yazar Julian Barnes'ın ‘‘Metroland’’i, filme çekilmiş, Mark Knopfler da filmin müziklerini hazırlamış. Daha önce ‘‘Local Hero’’, ‘‘Cal’’ gibi başarılı film müzikleri hazırlamış olan Knopfler, bu kez de deyim yerindeyse olayı kopartmış. Ilık bir rüzgâr, iyi hazırlanmış bir fincan kahve gibi bir etki yaratıyor albüm. Ne yapmış Mark abi? Filmi bilemeyeceğiz ama kitabın ruhunu ve dönemin rengini (1960'ların sonu ve 1970'lerin neredeyse tamamı...) yansıtan bir takım besteler yapmış. Sonra da eski grubu Dire Straits'ten ‘‘Sultans of Swing’’i, Elvis Costello'dan ‘‘Alison’’ı vs. almış ve albüme ayrı bir güzellik katmış. Son dönemde rastladığımız en iyi soundtrack dersek, yolda gördüğünüzde ‘‘İşte bu haindi o albümü tavsiye eden’’ demezsiniz herhalde.

TORI AMOS

From The Choirgirl Hotel(WEA/Balet)

TORI Amos kadın sorunlarına karşı duyarlı olduğunu gayet iyi bildiğimiz, iyi şarkılar da yapmış bir şarkıcı. Kate Bush'tan bir hayli etkilenmiş olan hanım kızımızın yeni albümü ‘‘From The Choirgirl Hotel’’, gayet hoş, eli yüzü düzgün bir albüm. Sayıları hızla artan kadın şarkıcılar arasında biraz daha özel bir yere sahip olduğunu düşündüğümüz Tori Amos, sesiyle oynamayı seviyor. Bu Kabakulak'ın pek sevmediği bir şey ama arada gidiyor işte. Tori Amos'u sevenlerin kesinlikle beğeneceği bir çalışma. Herhangi bir fikri olmayanlar da, bir şans tanıyabilir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!