K.Maraş'ta Ay tutuldu 8 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

K.Maraşta Ay tutuldu 8 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Haberin Devamı

Kahramanmaraş ve Batman'da dün yeni binyılın ilk ay tutulması sırasında bazı kişiler, 'eski bir gelenek' diyerek havaya ateş açtı. Kahramanmaraş'ta 8 kişi gözaltına alındı.

Ay tutulmasının gerçekleştiği saat 22.30 sıralarında Kahramanmaraş kent merkezinde peşpeşe silah sesleri gelmeye başlayınca vatandaşlar 'çatışma oluyor' sandı. Polis harekete geçerken, çok sayıda kişinin gelenek olduğunu söyleyerek pompalı tüfeklerle ve tabancalarla havaya ateş açtıkları anlaşıldı. Polis, ateş edenlerden Fatih Türkmen (19), Ahmet Koç (43), Derviş Ertürk (21), Metin Dağlı (23), Nurallah Matracı (36), Mustafa Ceyhan (39), Cahit Ceyhan (21) ve Mehmet Topak'ı (27) gözaltına aldı. Tüfeklerine el konulan bu kişiler sorgularından sonra sevkedildikleri nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak zere serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş Müftüsü Mehmet Barış, ay tutulması sırasında silahla ateş etmenin dinle bir ilgisinin bulunmadığını ve batıl bir düşünce olduğunu söyledi. Barış, ‘‘Ay tutulurken, sadece Allah'a dua edilir, başka bir şey yapılmaz. Silahla ateş etmek ise tamamen gereksiz davranış olup, insanları rahatsız etmekten ve korkutmaktan başka hiç bir işe yaramaz’’ dedi.

TENEKE ÇALDILAR

Batman'da da önceki gün saat 22.30 sıralarında ay tutulması sırasında kentin kenar semtleri Bağlar, Karşıyaka, Çay, Aydınlıkeveler, Hilal ve 19 Mayıs mahallelerinde sokağa çıkan vatandaşlar, uzun süre teneke çaldı. Bazı evlerden ve sokak aralarındada havaya ateş açılması polisi harekete geçirdi. Çatışma çıktığını sanarak harekete geçen polisler, bazı kişilerin ay tutulması nedeniyle ateş açtığı ortaya çıkınca rahat bir enfes aldı. Teneke çalıp ateş açan Batmanlılar, ay tutulmasında böyle hareket edilmesinin atalarından kalan gelenek olduğunu söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!