K.Maraş'ta 5,0 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

K.Maraşta 5,0 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 12:40

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 12.17'de, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nin Akcakoyunlu Köyü olan, yerin 7.3 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 5.0  büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, Pazarcık ve Kahramanmaraş kent merkezinin yanı sıra, çevre ilçelerde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olmadı.

12 ARTÇI SARSINTI
         
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı köylerde, saat 12.17'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki  depremden önce 9, sonrasında ise 3 sarsıntı daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma  Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan verilere göre, Kahramanmaraş'ın
 Pazarcık ilçesinde fay hatlarındaki hareketlilik,  bugün saat 02.37'deki 1,5
 büyüklüğündeki merkez üssü Osmandede köyü olan depremle başladı.

Daha sonra, saat 12.17'deki 5,1 büyüklüğündeki sarsıntıya kadar, yine  merkez üsleri Dedepaşa, Ördekdede, Salmanlı, Akcakoyunlu köyleri olan ve  büyüklükleri 1,4 ile 3,6 arasında değişen 8 ayrı sarsıntı kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından, saat  12.27'de Dedepaşa köyü merkezli 3,3, 3 dakika sonra Karabıyıklı merkezli 2,3 ve  12.58'de Akdemir merkezli 2,4 büyüklüklerinde depremler hissedildi.

Bu arada, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssü  Pazarcık ilçesi Osmandede köyü olan depremi, 5,1 olarak ikinci kez revize etti.
         
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!