Joan Baez'den Gezi eylemcilerine Türkçe destek mesajı

Güncelleme Tarihi:

Joan Baezden Gezi eylemcilerine Türkçe destek mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 13:36

Amerikalı ünlü sanatçı Joan Baez, Taksim Gezi Parkı’nın yıkımına karşı başlatılan eylemlerde, göstericilere karşı polisin şiddete başvurup, göz yaşartıcı bomba, biber gazı, basınçlı su kullanmasına karşı gelen tepkilere Türkçe konuşma yaparak destek verdi.

Haberin Devamı

 

JOAN BAEZ'DEN TÜRKÇE MESAJ / HURRİYET TV

 

Konuşmasına önce İngilizce başlayan Baez, "Türk vatandaşlarına, doktorlarına, avukatlarına, çocuklara, ailelere, öğrencilere, kültürünüzü, ülkenizin güzelliğini, ülkenizin insanlarının güzelliğini,  cesurca ve barışçı mücadelenizde, Joan Baez olarak sizi desteklediğimi bilmenizi istiyorum. Sesiniz her yerde duyuluyor" dedi.

 

Daha sonra mesajını Türkçe ileten ünlü ABD'li sanatçı "Merhaba, ben Joan Baez. Sevgili Türkiye halkı, kültürünüzdeki çok renkliliği, toprağınızdaki güzelliği, insanınızdaki iç zenginliği canlı tutmak için verdiğiniz mücadeleyi, bu yürekli ve barışçıl mücadeleyi sürdüren vatandaşlara, avukatlara, doktorlara, gençlere, ailelere, öğrencilere, inançlı olan insanlara desteğimi tüm kalbimle ifade etmek istiyorum. Dünya sesinizi duydu ve ben de buradan sizleri selamlıyorum" dedi.

 

Haberin Devamı

Baez daha sonra, Gezi direnişçilerine John Lennon'un "Imagine" adlı parçasını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!